Štvrtok 18. 04. 2024 14:03:38 | Meniny má Valér

Nevyplatení stavebníci zo stavby tunela Višňové sa zajtra stretnú s NDS, ministerstvom a zhotoviteľmi

Pracovné stretnutie vo veci nevyplatených subdodávateľov stavby D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala, sa uskutoční zajtra o 15.00 v sídle Národnej diaľničnej spoločnosti v Bratislave. Médiá o tom informoval konateľ spoločnosti JHS Slovakia Slavomír Juhás. O stretnutie otvoreným listom požiadali samotní nevyplatení dodávatelia. Inak hrozia ostrými štrajkami, trestnými oznámeniami a podaniami na OLAF. FOTO: autor

Michal Filek|15. august 2022|15:00:12


Súvisiaci článok
VIDEO Stavali tunel Višňové, nedostali zaplatené. V Dubnej skale dnes protestovali
Čítajte viac >

„V prípade, ak do 12. augusta nedôjde k rokovaniu všetkých zainteresovaných strán tak, ako sme opakovane naliehavo prosili a žiadali, tak počnúc 17. augustom začnú pokojné protesty medzi Ružomberkom a Žilinou, pri tuneli Višňové, pri sídle Národnej diaľničnej spoločnosti, pri sídlach spoločností SKANSKA a PORR, ako aj na hranici s Rakúskom," napísali zástupcovia poškodených firiem v otvorenom liste, ktorý 4. augusta odovzdali médiám, počas tichého protestu na stavbe tunela Višňové v Dubnej Skale.

„Pracovné stretnutie všetkých zainteresovaných strán vo veci nevyplatených subdodávateľov stavby D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala, vrátane tunela Višňové, sa uskutoční v utorok 16. augusta so začiatkom o 15.00 hod. Následne po tomto termíne zaujmeme stanovisko o ktorom budeme informovať,“ oznámil Juhás.

Peniaze za práce nedostalo asi 15 firiem a týka sa to stoviek zamestnancov a ich rodín. Spolu im dlžia milióny eur. Obávajú sa, že sa môže zopakovať podobný príbeh firmy Váhostav, kedy mnoho živnostníkov a stavebných firiem skrachovalo.


Súvisiaci článok
Kto je zodpovedný za nevyplatené peniaze stavebným firmám v tuneli Višňové? Zodpovednosť si prehadzujú, rodiny slovenských zamestnancov trpia...
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť