Utorok 23. 04. 2024 13:19:10 | Meniny má Vojtech

Krajská samospráva začína s opravou cestných komunikácií v regiónoch Oravy, Liptova a Horného Považia

V auguste sa začína s obnovou a zosilnením povrchu ciest II. a III. triedy v regiónoch Oravy, Liptova a Horného Považia. Realizácia je financovaná zo schváleného rozpočtu kapitálových výdavkov. TEXT: Eva Lacová, hovorkyňa ŽSK. FOTO: Facebook / Žilinský samosprávny kraj

Tlačová správa|15. august 2022|13:35:04


Súvisiaci článok
Janckulík vs. Jurinová: Predvolebné napätie na župe kvôli platu vedúceho. Pre koho je miesto určené?
Čítajte viac >

Začiatkom augusta boli odovzdané viaceré staveniská v Žilinskom kraji. Správa ciest ŽSK počas nasledujúcich týždňov pristúpi k obnove a rekonštrukcii povrchu ciest v regióne Orava, v k.ú. týchto miest: Oravská Poruba - Gäceľ, Jasenová, Novoť, Zuberec, Vitanová a Dolný Kubín, kde budú práce vykonané v dvoch úsekoch, pričom jeden sa nachádza v mestskej časti Mokraď.

„Realizáciou spomínaných prác predĺžime životnosť konštrukcie vozovky a vďaka zlepšeniu stavebno–technického stavu v daných úsekoch sa zvýši bezpečnosť účastníkov cestnej premávky,“ informuje Gabriela Tisoňová, riaditeľa odboru dopravy ŽSK.

V regióne Horné Považie sa budú práce realizovať v k.ú. Stráža, Rajecké Teplice, Čičmany a Hôrky. V obci Stráža sa bude tiež kompletne rekonštruovať priepust na ceste II. triedy II/583. V regióne Liptov sa bude realizovať obnova a zosilnenie povrchu vozovky na cestách v k.ú. Vavrišovo, Uhorská Ves – Liptovský Ján, Likavka, Liptovská Štiavnica, Liptovský Michal. Partizánska Ľupča, Liptovská Kokava, Žiar a komplexnou rekonštrukciou prejde aj mostný objekt cez potok Kvačianka v Dlhej Lúke – Kvačany.

„Rekonštrukcia sa týka mostného zvršku, vozovky, nosnej konštrukcie mosta a spodnej stavby. Zároveň budú osadené nové záchytné bezpečnostné zariadenia. V rámci rekonštrukcie budú vybúrané všetky poškodené časti mostného objektu a nahradené novými konštrukciami. Súčasťou prác bude aj zosilnenie nosnej konštrukcie mosta vybudovaním novej spriahajúcej dosky a sanácia ostávajúcich konštrukcií,“ dodáva Tisoňová.

„Do opravy cestnej infraštruktúry sme od roku 2018 investovali viac ako 29 mil. €. Je potrebné mať na zreteli, že Žilinský kraj je dôležitou križovatkou celoeurópskeho významu. Cesty ako aj mostné objekty opravujeme priebežne a pravidelne naprieč všetkými regiónmi. Verím, že opravy vozoviek II. a III. triedy, ktoré nás čakajú v najbližšom čase prispejú k bezproblémovej doprave, ale aj k hospodárskemu rastu a spokojnosti obyvateľov a návštevníkov Žilinského kraja,“ tvrdí Erika Jurinová, predsedníčka ŽSK.


Súvisiaci článok
Cyklotrasa Žilina – Terchová bude onedlho dokončená
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť