Piatok 19. 04. 2024 23:15:42 | Meniny má Jela

Strednú elektrotechnickú školu v Žiline zmodernizujú za 2,8 milióna eur

Investíciu 2,8 milióna eur si vyžiada modernizácia Strednej odbornej školy elektrotechnickej v Žiline. Po stavebných úpravách tam vznikne 16 nových odborných učební s technickým a hygienickým zázemím. TASR o tom informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová. FOTO: Facebook/Stredná odborná škola elektrotechnická v Žiline

TASR|15. august 2022|08:00:02


Súvisiaci článok
Dolný Kubín získal za štyri roky 1,5 milióna eur z externých zdrojov
Čítajte viac >

Na prízemí školy pribudne priestor odbornej knižnice – študovne. Súčasťou modernizácie je aj debarierizácia priestorov školy, nový výťah, exteriérová rampa a hygienické zázemie pre imobilných. "Súčasný krov a strechu školy demontujeme a nahradíme novým krovom. Ten umožní plnohodnotné využitie podkrovného priestoru. Práve tu vzniknú nové odborné učebne s príslušným hygienickým a sociálnym zázemím. Na prízemí je navrhnutý nový priestor recepcie a upravená administratívna časť. Školu zateplíme a zrealizujeme ďalšie opatrenia na zvýšenie energetickej efektívnosti," priblížil riaditeľ odboru správy majetku a investícií Úradu ŽSK Peter Mrvečka.

Vytvorením nových priestorov odborných učební chce ŽSK zlepšiť možnosť uplatnenia absolventov školy na trhu práce a posilniť ich odborné a jazykové zručnosti. Prílev zahraničných investícií do Žilinského kraja má podľa hovorkyne za následok vznik nových pracovných miest.

Modernizácia sa podľa Lacovej začína v týchto dňoch, je naplánovaná na 12 mesiacov. Projekt je spolufinancovaný z operačného programu IROP.


Súvisiaci článok
Akadémia Leonarda da Vinci opäť ožila vo forme letnej jazykovej školy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť