Štvrtok 02. 05. 2024 13:01:47 | Meniny má Žigmund

Akadémia Leonarda da Vinci opäť ožila vo forme letnej jazykovej školy

Akadémiu Leonarda da Vinci organizuje Ústav celoživotného vzdelávania Žilinskej univerzity v Žiline. Počas troch týždňoch v júli si deti mohli vyskúšať, aké je to byť vynálezcom, maliarom, umelcov, sochárom alebo vedcom, ktorý kladie dôraz na ochranu životného prostredia a zero waste myšlienku. FOTO: UNIZA

Radka Kostánová|14. august 2022|10:30:02


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Atlétka Natália Drozdová (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Akadémiu navštevovalo približne sto detí vo veku od 7 do 16 rokov. Mladí zvedavci tak mohli spoznávať oblasť vedy a umenia na vlastnej koži, spolupracovali spolu navzájom a naučili sa komunikovať. Niekedy boli aktivity zamerané na samostatnú prácu, inokedy museli tvoriť v tímoch, vďaka čomu si rozšírili obzory a naučili sa, že každý môže mať na rovnakú vec iný názor.

„Väčšina detí v akadémii vyrastá od malička. A to je na tom krásne, že deti, ktoré mali sedem rokov, majú dnes štrnásť až šestnásť, páči sa im tu a chodia k nám každý rok rozvíjať svoj talent a osobnosť,“ informovala Petra Laktišová, ktorá koordinuje Akadémiu Leonadra da Vinci.

11082022_TS-Akademia-LV-4.jpg

11082022_TS-Akademia-LV-6.jpg

Tento rok si mohli deti precvičovať aj slovnú zásobu z angličtiny, lebo im bolo umožnené komunikovať so zahraničnými lektormi z Kanady, Portugalska a dokonca aj z Kene.

Študentka Tereza prezradila: „Veľmi sa teším z ľudí a lektorov. Rodrigo, Zein aj Patrik z Kanady alebo Šeba sú úžasní. Je super, že tu vidím staré známe tváre, ale spoznám aj nových ľudí.“ Tereza je na akadémii už 5. rok a najviac jej na sústredenie a kreatívne myšlienky pomáha hudba.

Deti si tak mohli počas troch júlových týždňov vyskúšať naozaj čokoľvek. Na výber mali z rôznych zero waste hier, vynálezov, učili sa o recyklovaní a dozvedeli sa veľa originálnych a praktických rád o tom, ako zakomponovať zero waste aj doma.

11082022_TS-Akademia-LV-3.jpg

11082022_TS-Akademia-LV-5.jpg


Súvisiaci článok
Ľavákov je na svete približne 10 %. Čo všetko by ste mali vedieť o tomto Medzinárodnom dni?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť