Utorok 07. 05. 2024 10:18:50 | Meniny má Monika

Dolnokubínčan šoféroval s takmer dvomi promile, čím spôsobil vážnu dopravnú nehodu

Tridsaťosemročný vodič z Dolného Kubína viedol osobné vozidlo značky Hyundai v smere od obce Oravský Podzámok na Dolný Kubín, kde následne z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismeru a narazil tak do nákladného auta značky Renault, ktoré viedol päťdesiatročný muž. Foto: Facebook / Polícia SR - Žilinský kraj

Juliana Krčulová|12. august 2022|12:01:50


Súvisiaci článok
Neznámy muž ukradol kolobežku priamo zo žilinského supermarketu Lidl. Majiteľ za užitočné informácie ponúka odmenu
Čítajte viac >

Vo štvrtok 11. augusta 2022 v čase okolo 13:30 hodiny došlo na ceste prvej triedy číslo 59 v Dolnom Kubíne k dopravnej nehode. Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Gabriely Kremeňovej zistené, že tridsaťosemročný vodič z Dolného Kubína viedol osobné motorové vozidlo značky Hyundai v smere od obce Oravský Podzámok na Dolný Kubín.

Foto 2, DN, DK.jpg

„Následne z doposiaľ presne nezistených príčin s vozidlom prešiel do protismeru, kde narazil do nákladného motorového vozidla značky Renault, ktoré viedol 50-ročný vodič. Po dopravnej nehode sa vodič osobného motorového vozidla značky Hyundai podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,95 mg/l (1,98 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. U druhého vodiča alkohol vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. Vodič osobného motorového vozidla bol po dopravnej nehode prevezený na ošetrenie. K zraneniu iných osôb nedošlo,“ informovala Kremeňová, ktorá dodala, že v súvislosti s touto udalosťou už 38-ročný vodič čelí obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú podľa žilinských policajtov predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Alkohol za volant nepatrí!

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.


Súvisiaci článok
Kontrolné akcie finančnej správy odhalili enormné množstvo falšovaných výrobkov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť