Utorok 07. 05. 2024 23:06:29 | Meniny má Monika

Kontrolné akcie finančnej správy odhalili enormné množstvo falšovaných výrobkov

Takmer šesťtisíc kusov mobilného príslušenstva zaistili ozbrojení príslušníci finančnej správy v rámci kontrolnej akcie s názvom Jablko. Žilinský colný úrad sa umiestnil na štvrtom mieste v množstve zaisteného tovaru s počtom 532 zaistených kusov, pri ktorých vzniklo podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva k ochranným známkam Apple, Samsung a Popsocket. Foto: Finančná správa

Juliana Krčulová|11. august 2022|19:31:10


Súvisiaci článok
Zo žilinského sídliska Vlčince odtiahli tri vraky. V riešení je ďalších štyridsať vozidiel (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Ozbrojení príslušníci finančnej správy začiatkom augusta tohto roka vykonali kontroly zamerané na porušenia práv duševného vlastníctva v dvanástich mestách po celom Slovensku, pričom neobišli ani Žilinu.

2022.08.11_TS_Akcia_Jablko_graf_01.png

„Hliadky staníc colných úradov navštívili vytipované prevádzky predajní príslušenstiev a servisných stredísk pre mobilné telefóny a zaistili 5 801 kusov krytov, obalov, nabíjačiek, káblov, ochranných skiel, slúchadiel, náhradných batérií, displejov a puzdier na mobilné telefóny,“ informuje portál finančnej správy.

Hliadky colných úradov mali podľa dostupných informácií za úlohu skontrolovať až dvadsaťjeden predajní a servisných stredísk a zaistiť mobilné príslušenstvo, pri ktorom vzniklo podozrenie z porušovania práv duševného vlastníctva k ochranným známkam Apple, Samsung a Popsocket. Hliadky staníc colných úradov podozrivé príslušenstvá a náhradné diely pre mobilné telefóny zaistili nakoniec v sedemnástich predajniach a servisoch. V ostatných prevádzkach sa takýto tovar podľa portálu finančnej správy nenachádzal, alebo boli zatvorené, či zrušené.

2022.08.11_TS_Akcia_Jablko_graf_02.png

„Porušovanie práv duševného vlastníctva spôsobuje značné hospodárske ujmy držiteľom týchto práv a falšované výrobky predstavujú hrozbu pre zdravie a bezpečnosť spotrebiteľov. Colné orgány preto zohrávajú dôležitú úlohu pri zabraňovaní dovozu výrobkov, ktoré porušujú práva duševných vlastníkov, ako aj pri ich kontrole na vnútornom trhu,“ informuje portál finančnej správy.


Súvisiaci článok
Spoluorganizátorka Ride Fest Čadca: Je to pilotný projekt. Veríme, že bude mať pokračovanie (ROZHOVOR)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť