Piatok 19. 04. 2024 09:46:28 | Meniny má Jela

Peter Pekarík dnes začne svoju jedenástu sezónu v drese Herthy Berlín

Tridsaťšesťročný rodák z Dolného Hričova a odchovanec MŠK Žilina Peter Pekarík štartuje dnes svoju jedenástu sezónu v drese Herthy naozaj zostra. O 15.30 má totiž výkop berlínske derby Union – Hertha. Peky podpísal po úspešnej záchrane v 1. Bundeslige s Herthou zmluvu ešte na jednu sezónu. Bude mať však miesto v základnej zostave? FOTO: Hertha BSC/Peter Pekarík v spodnom rade štvrtý zľava.

Michal Filek|6. august 2022|10:01:29


Súvisiaci článok
Peter Pekarík predĺžil zmluvu s Herthou o ďalší rok
Čítajte viac >

Rozhovor so skúseným slovenským reprezentantom priniesol portál sport.sk.

Klub na pravú stranu obrany, kde zvyčajne Peky nastupuje, angažoval Angličana Jonjoe Kennyho. Aká bude Slovákova pozícia v tíme? Peky hovorí, že tréner Schwarz ho kontaktoval ešte pred podpisom novej zmluvy a chcel, aby zostal. Potrebuje vraj totiž profesionála, klubového srdciara, so skúsenosťami s Bundesligou. A tak zostal.

„Vidím, že moja dlhoročná práca v Herthe prináša svoje ovocie, keď viacerí spoluhráči prichádzajú za mnou po radu ohľadom životosprávy, tréningového procesu alebo regenerácie. Chcú sa zlepšovať, chcú zostať v profesionálnom futbale a na vrchole výkonnosti čo najdlhšie. Som rád, že im môžem v tomto smere poradiť a pomôcť svojimi skúsenosťami,“ cituje Pekaríka denník Šport.

Petra zvolili fanúšikovia tretím najlepším hráčom klubu za uplynulú sezónu. Vek však človek nezastaví. Hrať na vrcholovej úrovni, v jednej zo štyroch najlepších líg sveta, však nie je jednoduché. Vyžaduje si to nielen stopercentne profesionálny prístup, ale tiež zdravie. Ako je na tom Peky?

„Zdravotne je u mňa všetko v poriadku. Aj keď som druhý najstarší hráč mužstva, v predsezónnych kondičných testoch som mal druhé najlepšie výsledky. Tréner Schwarz sa vyjadril, že u mňa nevidí žiaden vekový limit. Príprava na novú sezónu bola z môjho hľadiska krátka, ale veľmi intenzívna. Fyzicky sa cítim výborne a som pripravený na nový ročník bundesligy,“ povedal Peter Pekarík pre sport.aktuality.sk.

Takže dnes popoludní to vypukne. Objaví sa Peky na trávniku? Veríme, že áno a budeme mu držať palce.


Súvisiaci článok
Pekaríková Hertha zostáva v Bundeslige
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť