Piatok 19. 04. 2024 17:46:52 | Meniny má Jela

Ako nájsť rovnováhu medzi prácou a súkromím? Vyskúšajte tieto 4 tipy

V dnešnej dobe sa často stáva, že ľudia chodia len do práce a domov. Žijú len pre to, aby mohli pracovať. Avšak, malo by to byť naopak. Ľudia by mali pracovať pre to, aby si mohli užívať život. Tieto 4 tipy pomôžu aj vám. ILUSTRAČNÉ FOTO: Alena Darmel na Pexels.com

Radka Kostánová|5. august 2022|16:00:35


Súvisiaci článok
Tieto veci ničia našu myseľ: Robíte ich aj vy?
Čítajte viac >

Objavte svojho hodnotu

Ako prvú vec, ktorú by ste mali urobiť, je zamyslieť sa nad tým, čo je pre vás v živote skutočne dôležité. Naozaj investujete čas do toho, čo je vašou prioritou? Uvedomte si, že máte vysokú hodnotu a nemali by ste život prežiť v práci. Keď prídete domov, už o nej nerozprávajte, počúvajte radšej vašu rodinu. Každý člen domácnosti mal zaujímavý deň a malo by byť pre vás dôležité, aby ste o tom vedeli.

Nastavte si hranice

Po druhé by ste sa mali naučiť povedať „nie“. Nastavte si hranice a jednoducho povedzte nadriadenému, že keď prídete domov z práce, už pre vás prestane existovať. Samozrejme, myslené obrazne. Hranice v tom, kedy robíte a kedy sa venujete rodine, by mali byť jasné a jednoduché. Len tak sa vám ich podarí dodržiavať.

pexels-lisa-fotios-1666467.jpg ILUSTRAČNÉ FOTO: Lisa Fotios na Pexels.com

Užívajte si svoju prácu

Výrok „robte čo milujete a milujte to, čo robíte“ je veľmi obľúbený, až by sa mohlo zdať, že je to klišé. Ale je v ňom kus pravdy a mali by ste si to uvedomiť. Keď budete mať prácu, ktorá vám bude prinášať radosť a veselosť, stanoviť si hranice bude pre vás jednoduchšie. Ak ste z práce vyčerpaní a v strese, pouvažujte nad zmenou.

Zamerajte sa na svoje zdravie

Rovnováhu vám pomôže zlepšiť aj vaše zdravie. Porozmýšľajte nad nejakým pohybom alebo cvičením, ktoré by vám robilo radosť, a začnite ho vykonávať. Keď budete mať niečo, čo vás vytrhne z tohto sveta a svoje myšlienky presmerujete inam, oddelíte prácu a koníčky veľmi jednoducho.


Súvisiaci článok
Príďte si užiť históriu na vlastnej koži na archeologický výskum kaštieľa
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť