Piatok 26. 04. 2024 20:32:01 | Meniny má Jaroslava

MAD v júni prepravila najviac ľudí od začiatku pandémie

Počet prepravených cestujúcich Mestskou autobusovou dopravou (MAD) v Liptovskom Mikuláši bol v júni tohto roka najväčší od vypuknutia pandémie. Vyšplhal sa takmer na 92.000 ľudí. Vedúci odboru dopravy na mestskom úrade Gabriel Lengyel predpokladá, že za nárastom stoja extrémne vysoké ceny pohonných hmôt. FOTO: Alexander Isreb na Pexels.com

TASR|3. august 2022|19:53:29


Súvisiaci článok
V Liptovskom Mikuláši postavia loď
Čítajte viac >

Ľudia si podľa Lengyela začínajú uvedomovať, že cestovanie autobusmi je oveľa lacnejšie ako jazda automobilom, v rodinnom rozpočte vedia takýmto spôsobom ušetriť stovky eur ročne. "Ceny lístkov sme napriek zdražovaniu a neustále sa zvyšujúcim nákladom na prevádzku nezmenili už 11 rokov. V porovnaní s okolitými mestami sú najnižšie," priblížil.

Najviac dokážu využívaním MAD ušetriť dôchodcovia a deti, tí platia zľavnené cestovné. Osoba nad 65 rokov zaplatí za jednu jazdu autobusom desať centov, deti do šesť rokov, žiaci, študenti či ťažko zdravotne postihnutí sa odvezú za 25 centov.

Najviac využívané sú linky, ktoré jazdia medzi Podbrezinami a autobusovou stanicou. Prepravilo sa nimi takmer 52.000 cestujúcich, čo je viac ako polovica. "Pre Liptovskomikulášanov vytvárame také podmienky, aby uprednostnili hromadnú dopravu pred osobnou, ktorá spôsobuje mestu a jeho obyvateľom veľké problémy," dodal Lengyel s tým, že ide napríklad o zápchy, dopravné nehody, znečistenie vzduchu, hluk a problémy s parkovaním.


Súvisiaci článok
VIDEO Fiabáne: Uzavretie viaduktu spôsobí komplikácie v doprave, ale aj opravenú železničnú stanicu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť