Utorok 26. 03. 2024 22:19:45 | Meniny má Emanuel

Žilinská župa prerozdelila 50 000 eur z programu Dotácie predsedu ŽSK

Dotácie získajú projekty, ktoré podporia rozvoj Žilinského kraja a zlepšia kvalitu života jeho obyvateľov a návštevníkov. Vyhlasovateľom výzvy je predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja – Erika Jurinová. TEXT A FOTO: Eva Lacová

Tlačová správa|2. august 2022|09:31:44

Finančné prostriedky z vlastných príjmov Žilinského samosprávneho kraja na rok 2022, určené na Dotácie predsedu boli poslancami Zastupiteľstva schválené vo výške 50 000 eur. Žiadosti o poskytnutie dotácie župa prijímala do konca mája. O dotácie mohli požiadať obce, právnické osoby (napr. neziskové organizácie, občianske združenia, nadácie a pod.) a fyzické osoby.

Žiadosti o dotáciu zaslalo 147 subjektov, z toho 118 splnilo podmienky pre jej poskytnutie. V rámci dotačného programu „Dotácie predsedu ŽSK“ bude podporených 38 projektov.

Žiadosti vyhodnocovala trojčlenná komisia zamestnancov. „Hodnotili sme viacero kritérií, napríklad originalitu a inovatívnosť, prínos pre obyvateľov a návštevníkov, charakter a význam aktivity. Teší ma, že môžeme finančne podporiť projekty, ktoré budú prínosom pre obyvateľov i návštevníkov Žilinského kraja. Našu podporu získali subjekty, ktoré prispejú k zmysluplnému tráveniu voľného času, osvete u mladých, kultúrnemu i športovému vyžitiu, “ objasňuje Erika Jurinová, predsedníčka ŽSK.

Prostredníctvom dotačného programu „Dotácie predsedu ŽSK“ boli podporené činnosti realizované vo viacerých oblastiach: aktivity regionálneho a nadregionálneho charakteru, aktivity mimoriadneho významu, všeobecne prospešných cieľov, významných podujatí, aktivít posilňujúcich spoločnú identitu seniorov či rozvoj medzigeneračnej spolupráce.


Súvisiaci článok
Verejnosť rozhodne, komu župa rozdelí 120 000 eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť