Piatok 03. 05. 2024 05:14:31 | Meniny má Galina, Timea

V Turčianskych Kľačanoch opäť vyčíňajú medvede, buďte opatrní

Po obci Turčianske Kľačany sa opäť pohybujú medvede. Podobná situácia bola aj pred pár dňami, potom bol chvíľu pokoj, no teraz sa opäť objavili. A to priamo v obci. FOTO: Štátne lesy TANAPu

D U|29. júl 2022|09:00:20


Súvisiaci článok
Zásahový tím odstránil v Turci dva problémové medvede
Čítajte viac >

„Dňa 27.7.2022 bol vo večerných hodinách zaznamenaný zvýšený výskyt medveďa hnedého. Pohyb medveďa bol spozorovaný pri cintoríne a pri pálenici. Je preto dôležité zvýšiť opatrnosť a vnímavosť obyvateľov a návštevníkov obce. Jeho pohyb bol nahlásený telefonicky Zásahovému tímu - južný tím,“ upozornila na Facebooku obec Turčianske Kľačany.

Obec zároveň vyzvala svojich obyvateľov, aby biologicky rozložiteľný odpad, ako sú zvyšky z jedál, z domácich zabíjačiek, ovocia a zeleniny a podobne, nevyvážali do prírody v blízkosti obce.

„Taktiež upozorňujeme na povinnosť občanov - držiteľov zmesového komunálneho odpadu, biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu a reštauračného odpadu, zabezpečiť odpad na územiach s výskytom medveďa hnedého pred prístupom medveďa,“ vyzvala obec.

Odpad pred prístupom medveďa hnedého je potrebné zabezpečiť tak, že zberná nádoba na odpad sa umiestni do uzatvoreného priestoru, ktorý nie je voľne prístupný, na zber odpadu sa použije uzamykateľná zberná nádoba, alebo zberná nádoba, ktorej spôsob uzatvorenia znemožňuje prístup medveďovi hnedému k odpadu

V prípade potreby kontaktujte Zásahový tím pre medveďa hnedého - južný tím +421 903 201 879


Súvisiaci článok
Cyklistu na Kysuciach naháňala agresívna medvedica
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť