Piatok 03. 05. 2024 05:48:27 | Meniny má Galina, Timea

Kysučanka vyzbierala šesťtisíc litrov odpadu a získala významné ocenenie

Romana Žilková zo Súkromnej školy umeleckého priemyslu v Žiline sa už od malička vždy tešila na deň Zeme. Ako informuje stránka DofE Slovensko - Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu, robilo jej radosť, že môže pomôcť životnému prostrediu, keď pôjdu spoločne s kamošmi zbierať odpadky. Foto: Facebook / DofE Slovensko - Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu

Juliana Krčulová|24. júl 2022|18:27:21


Súvisiaci článok
Motorkár Marek Výboh: Všetko je to jeden veľký tréning, len sa netreba báť pýtať si radu a pomocnú ruku (FOTOGALÉRIA + ROZHOVOR)
Čítajte viac >

Romana Žilková je jednou zo 116 mladých ľudí, ktorí si v pondelok 27. júna 2022 prebrali svoje významné - zlaté - ocenenie vojvodu z Edinburghu (DofE). Podľa dostupných informácií sa takýto výnimočný úspech podarí len 3% zo zapojených študentov do tohto medzinárodného programu.

„Uvedomujem si, že budúcnosť nášho sveta záleží na nás,“ konštatuje úspešná absolventka zlatej úrovne Medzinárodnej ceny vojvodu z Edinburghu, ktorá v rámci dobrovoľníctva osem mesiacov zbierala odpadky.

romana.jpg

„Predtým som si neuvedomovala, koľko je všade smetí. Až priamo v teréne som zbadala to neuveriteľné množstvo. Možno sme ako spoločnosť už voči nim rezistentní a nevšímame si ich. Sú skutočne všade,” rozhorčila sa vysokoškoláčka na Fakulte architektúry a dizajnu STU.

Romanin príbeh si môžete prečítať prostredníctvom TOHTO ODKAZU.


Súvisiaci článok
Kysuckí policajti vykopli dvere na byte, aby majiteľke zachránili život
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť