Nedeľa 28. 04. 2024 05:52:05 | Meniny má Jarmila

Opitý mladík narazil autom do zábrany medzi vozovkou a železničnou traťou. Odhadovaná škoda je takmer štyritisíc eur

Hovorkyňa Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci, Janka Zlochová informovala o devätnásťročnom mužovi, ktorý v nedeľu 10. júla 2022 v nočných hodinách viedol po ceste v obci Staškov osobné motorové vozidlo značky Volkswagen Golf. Foto: ilustračné / Ron Lach na Pexels.com

Juliana Krčulová|15. júl 2022|13:35:59


Súvisiaci článok
Dopravné obmedzenia na Rosinskej ceste potrvajú do konca augusta
Čítajte viac >

Obvineniu z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia čelí dvadsaťtriročný muž z mesta Veľký Krtíš. Obvinený muž mal podľa slov hovorkyne OR PZ v Čadci, Janky Zlochovej, vo štvrtok 7. júla 2022 viesť v nočných hodinách po ceste III. triedy od obce Rudinka v smere do Kysuckého Nové Mesta osobné motorové vozidlo značky Škoda Fabia.

„Následne z doposiaľ presne nezistených príčin narazil do zvodidiel na moste v obci Rudina. Po uvedenej udalosti nesplnil podmienky účastníka škodovej udalosti, resp. dopravnej nehody a z miesta odišiel na neznáme miesto. Ku skutku sa priznal na ďalší deň v piatok 8. júla 2022. Vodič mal v čase vedenia motorového vozidla vydané právoplatné rozhodnutie o Zákaze činnosti viesť motorové vozidlá. V súčasnosti je vyšetrovaný na slobode. V súvislosti s dopravnou nehodou vznikla predbežná škoda vo výške jedentisíc eur,“ priblížila hovorkyňa OR PZ v Čadci.

pexels-jiří-prchlík-11031178 (1).jpg Foto: ilustračné / Jiří Prchlík na Pexels.com

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí aj devätnásťročný muž z obce Staškov. Ten mal podľa Zlochovej v nedeľu 10. júla 2022 v nočných hodinách viesť po ceste v obci Staškov osobné motorové vozidlo značky VW Golf.

„Následne z doposiaľ presne nezistených príčin narazil do zábradlia, ktoré lemuje vyššie uvedenú cestu a tvorí zábranu medzi vozovkou a železničnou traťou. Policajti vykonali u obvineného dychovú skúšku s pozitívnym výsledkom 0,80 mg/l alkoholu v dychu, čo po prepočte predstavuje 1,67 promile. Obvinenému mužovi bola obmedzená osobná sloboda a bol predvedený na policajný útvar za účelom vykonania potrebných úkonov, po čom bol prepustený a v súčasnosti je vyšetrovaný na slobode. V súvislosti s dopravnou nehodou vznikla predbežná škoda vo výške 3 500 eur,“ doplnila Janka Zlochová z OR PZ v Čadci.

pexels-iwan-wasyl-5625474 (1).jpg Foto: ilustračné / Iwan Wasyl na Pexels.com

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Turzovka obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky dvadsaťdvaročného muža z Čadce.

„Ten mal v utorok 12. júla 2022 v nočných hodinách viesť po miestnej komunikácií v obci Staškov osobné motorové vozidlo značky Hyundai Getz. Policajnou hliadkou bol zastavený a kontrolovaný. Policajti vykonali následne u obvineného dychovú skúšku s pozitívnym výsledkom 0,52 mg/l alkoholu v dychu, čo po prepočte predstavuje 1,08 promile. Obvinenému mužovi bola obmedzená osobná sloboda a bol predvedený na policajný útvar za účelom vykonania potrebných úkonov. Poverený príslušník skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ doplnila hovorkyňa.

pexels-erik-mclean-10012866.jpg Foto: ilustračné / Erik Mclean na Pexels.com


Súvisiaci článok
V Porúbke pri Žiline sa pohybuje podozrivý muž, ktorý láka deti na cukríky!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť