Štvrtok 25. 04. 2024 04:26:00 | Meniny má Marek

Až štyria vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili v uplynulom týždni dopravnú nehodu

V uplynulom dvadsiatom šiestom týždni policajti v Žilinskom kraji počas výkonu služby odhalili až dvadsaťšesť vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. Foto: ilustračné / Oleksandr Chepys na Pexels.com

Juliana Krčulová|4. júl 2022|15:37:20


Súvisiaci článok
Na výjazde zo Žiliny do Martina si v utorok počkáte
Čítajte viac >

S cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky policajti vykonávajú na cestách v Žilinskom kraji zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky.

„U vodičov bol alkohol zistený vykonanými dychovými skúškami. U deviatich vodičov s výsledkom nad jedno promile a u 17 vodičov bol zistený alkohol do jedného promile. Policajti alkohol vykonanými dychovými skúškami zistili aj u 31 vodičov nemotorových vozidiel. Štyria vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu,“ doplnil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Radko Moravčík.

Alkohol za volant nepatrí

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.


Súvisiaci článok
Mestskí policajti z Krásna nad Kysucou žiadajú verejnosť o pomoc so stotožnením neznámych osôb (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť