Piatok 19. 04. 2024 23:48:53 | Meniny má Jela

Vrútočania oslávili 90. výročie kúpaliska, aj organizovaného plávania a vodného póla

Vystúpenie akvabely, ocenenie osobností, aj krst novej knihy. To boli oslavy 90. výročia otvorenia vrútockého kúpaliska. FOTO: Mesto Vrútky, Kúpalisko Vrútky

D U|3. júl 2022|16:01:56

Areál kúpaliska postavili v roku 1932. „Na postavení prvého kúpaliska mala veľkú zásluhu p. Alica Masaryková, dcéra prvého československého prezidenta T. G. Masaryka. Bola predsedníčkou Červeného kríža a štedrou finančnou podporou prispela k jeho výstavbe,“ uvádza Kúpalisko Vrútky.

Ak vás jeho história zaujíma, viac sa dočítate v novej publikácii „História plávania a vodného póla vo Vrútkach,“ ktorú počas osláv slávnostne pokrstili. S výstavbou prvých bazénov totiž úzko súvisí aj začiatok organizovaného plávania a vodného póla v meste.

IMG_1814.jpg

Nie je to však iba nová kniha, z ktorej sa Vrútočania môžu tešiť. Do areálu kúpaliska umiestnili defibrilátor.

„Životy vodnopólistov aj verejnosti bude od včera pomáhať strážiť aj nový defibrilátor, ktorý v podobe daru Mesta Vrútky prevzal z rúk primátora Branislava Zacharidesa predseda PVK Vrútky Dušan Kuchárik,“ uvádza mesto Vrútky. 90. výročie bude naďalej pripomínať výstava inštalovaná priamo v areáli kúpaliska, ktorá ponúka historické fotografie.

V areáli vrútockého kúpaliska má celé desaťročia svoje zázemie PVK Vrútky (Plavecký a vodnopólový klub). Vznikol v roku 1932 a patrí medzi najstaršie na Slovensku. Od roku 1991 vytvorili družstvo žien, ktoré je niekoľkonásobným majstrom Slovenska a tiež víťazom národného pohára.

IMG_1815.jpg

IMG_1816.jpg

IMG_1817.jpg

IMG_1812.jpg

Výstavba kúpaliska v roku 1932 zdroj Kúpalisko Vrútky.jpg Výstavba kúpaliska v roku 1932. FOTO: Kúpalisko Vrútky


Súvisiaci článok
Vrútocké kúpalisko zdobí jedinečné dielo. Street art Academy vytvorlili nový mural (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť