Piatok 26. 04. 2024 10:31:07 | Meniny má Jaroslava

Cestovný ruch v Turci dostal dotáciu 50 tisíc eur

Ministerstvo dopravy a výstavby SR rozdelilo viac, ako 8 miliónov eur medzi krajské a oblastné organizácie cestovného ruchu. Ušlo sa aj Oblastnej organizácii cestovného ruchu Turiec. FOTO: Ministerstvo dopravy a výstavby SR

D U|1. júl 2022|18:26:15


Súvisiaci článok
Nová nemocnica v Martine bude!
Čítajte viac >

„Na ostatnom zasadnutí v máji 2022 sme spolu s členmi komisie posudzovali žiadosti a projekty jednotlivých KOCR a OOCR na rok 2022. Po odporúčaní komisie, pán minister schválil dotáciu v hodnote – 8 397 724, 53 eur. Tá bude podľa žiadostí jednotlivých KOCR a OOCR prerozdelená 45 organizáciám cestovného ruchu, z toho 7 krajským a 38 oblastným organizáciám,“ uviedla Katarína Bruncková z Ministerstva dopravy a výstavby SR.

Peniaze sú rozdelené, zmluvy podpísané. Do Turca putuje 50 tisíc eur. „Veľmi ma teší, že komisia posúdila našu žiadosť a projekt pozitívne a priznala nám dotáciu vo výške 100% žiadaných prostriedkov. Koncom leta nás čaká ešte podpis ďalšej zmluvy na kapitálové výdavky,“ hovorí Dalibor Steindl z OC CR Turiec.

„Vysoká účasť zástupcov organizácií ma veľmi potešila a zároveň utvrdila v tom, že cestovný ruch je aj pre nich veľkou prioritou. Vo svojich žiadostiach nám organizácie prestavili viaceré projekty a aktivity, ktoré prispejú k rozvoju cestovného ruchu v našej krajine. Držím všetkým palce, aby vďaka ich naplánovaným aktivitám sa nám podarilo zvýšiť počet turistov a návštevníkov v rôznych regiónoch Slovenska,“ dodáva Bruncková. OO CR TURIEC plánuje financie využiť na rozvoj cestovného ruchu v Turci.

IMG_1667.jpg

„Z pohľadu marketingu a propagácie sa budeme zameriavať na tlač nových propagačných materiálov, nakoľko aktuálna ponuka propagačných materiálov je nedostatočná a je potrebné ju obnoviť. Rovnako sa budeme zameriavať na tvorbu video materiálov, ktoré budú použité pri propagácii jednotlivých lokalít, ale aj regiónu ako celku. Súčasťou našich aktivít bude aj druhá etapa obnovy webovej stránky, ktorú sme začali v roku 2021 a plánujeme v nej pokračovať aj v roku 2022,“ objasňuje Steindl.

Krajské a oblastné organizácie propagujú domáci cestovný ruch. Slovenská republika je klenotom prírodných a takisto aj historických pamiatok. „Vďaka aktivitám KOCR a OOCR verím, že sa dostanete na mnohé nepoznané miesta a taktiež aj na rôzne podujatia, vďaka ktorým načerpáte mnoho energie a stanete sa tak jedným z hrdých slovenských turistov,“ uzatvára Bruncková.

Už tradične sú obľúbené aj podujatia v Turci. Je to napríklad Drevárske sympózium v meste Turany, podujatie Hory a mesto Martin, či Detská Tour Petra Sagana v Martine. Po dvoch rokoch vynútenej „covidovej“ prestávke sa konali Dni mesta v Turčianskych Tepliciach. A to nie je všetko.

IMG_1668.jpg

„Pre veľký záujem by sme návštevníkom radi ponúkli možnosť sprevádzaných prehliadok mestom a v rámci regiónu. Nakoľko rozvoj cestovného ruchu v regióne Turiec podmieňuje aj rozvoj infraštruktúry v regióne, našim cieľom je angažovať sa aj v tomto smere. Radi by sme umiestnili elektronabíjacie stanice v rámci regiónu Turiec, ktoré budú reakciou na zvyšujúci sa počet návštevníkov, ktorí využívajú elektrické bicykle pri spoznávaní krás Turca,“ dodáva Steindl.

V pláne však majú aj osadenie informačnej tabule v obci Háj, ktorá leží na trase Turčianskej cyklomagistrály a patrí svojou polohou do produktu Turčianskeho kráľovstva včiel a čírej vody, a tiež obnovu mostíkov na Ferrate HZS na Martinských holiach, ktorá v posledných rokoch čelí zvýšenému záujmu zo strany návštevníkov.

IMG_1669.jpg


Súvisiaci článok
Ferratu na Martinské hole po pravidelnej údržbe opäť otvorili
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť