Streda 24. 04. 2024 08:29:01 | Meniny má Juraj

6 spôsobov, ako sa môžete odraziť od dna po prepustení z práce

Dostať padáka z práce snov nechce asi žiadny človek. Napriek tomu sa v živote občas stane, že príde nečakaná výpoveď a vy neviete, čo máte robiť. Týchto 6 spôsobov vám prezradí, ako sa môžete odraziť od dna a začať úplne nanovo. ILUSTRAČNÉ FOTO: pixabay.com

Michal Filek|27. jún 2022|09:54:10

Naučte sa variť

Ak ste boli naučení chodievať na obedy v práci, teraz máte jedinečnú príležitosť naučiť sa variť. Keď budete doma, dostatok času vám zabezpečí, že môžete skúšať recepty od výmyslu sveta. Nebojte sa ani nových kuchýň a pokojne skúšajte niečo exotické.

Prihláste sa na kurz

Nebaví vás varenie, ale neviete čo s voľným časom? Prihláste sa na kurz. Môžete si zvoliť kurz tancovania, keramiky, tvorenia, zručností na počítači alebo veľmi populárny kurz cudzích jazykov. Pravdepodobne už nikdy nebudete mať toľko voľného času ako teraz, preto to neváhajte využiť.

Založte si živnosť

Čo je lepšie, ako pracovať pod neónkami 8 hodín a 5 dní v týždni? Byť pánom svojho času. Ak vám už práca v korporáte nedávala radosť, staňte sa podnikateľom na voľnej nohe. Tak bude všetko vo vašej réžii a sťažovať sa môžete len sami na seba.

Viac čítajte

Ani času na čítanie už nikdy nebudete mať viac než teraz. Začnite preto čítať všetko, čo ste si kedysi odložili so slovami: „Keď nebudem vedieť, čo mám robiť“. Pokiaľ žiadne rozčítané kniha doma nemáte, môžete ísť do miestnej knižnice a požičiavať si knihy odtiaľ.

Nastavte si dennú rutinu

Keď vás z práce vyhodia, je veľmi ľahké spadnúť do režimu lenivosti. Na to, aby ste sa však odrazili od dna, je potrebné nastaviť dennú rutinu. Vytvorte si počas dňa malé rituály, ktoré budete vykonávať deň čo deň počas tej istej hodiny. Váš život opäť dostane zmysel a nebudete ho len tak prežívať.

Často sa stretávajte s rodinou

Kedy, keď nie teraz? Hovorí sa, že rodine by ste mali každý deň hovoriť ako veľmi ich ľúbite, lebo neviete, kedy vaši rodičia odídu. Ak ste dostali výpoveď z práce, vyplňte svoj voľný čas návštevou rodiny. Bude to obojstranná radosť.


Súvisiaci článok
5 tipov na to, ako môžete zistiť, či s vami niekto manipuluje
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť