Streda 24. 04. 2024 21:40:01 | Meniny má Juraj

Na úvod prípravy prehrali Šošoni v Podbrezovej

Prvým súperom futbalistov MŠK Žilina v letnej príprave bol pred novou sezónou tradičný "sparingpartner" z Podbrezovej. Po zime tentoraz zavítali na trávnik nováčika Fortuna ligy, kde to bol súboj zohratého tímu so zaužívaným systémom proti spoznávajúcim sa Šošonom s nováčikmi a novými úlohami od trénerov. Bez desiatky reprezentantov to na Horehroní stačilo v sedemgólovom zápase iba na prehru 3:4. FOTO: MŠK Žilina

Michal Filek|19. jún 2022|16:33:59


Súvisiaci článok
Šošoni začnú ligu v Trenčíne, potom privítajú DAC a Banskú Bystricu
Čítajte viac >

FK Železiarne Podbrezová - MŠK Žilina 4:3 (3:1) Góly: 10. Kuzma, 21. Lupták, 38. Cobnan, 75. Blaqori - 46. a 78. Jibril, 24. Ďuriš ŽK: 82. Mielke - 57. Mensah, Rozhodca: Gemzický.

MŠK Žilina: 1. polčas: Petráš - Rusnák, Kopas (C), Aremeyaw, Owusu - Slebodník, Mráz, Myslovič - Addo, Bile, Ďuriš. 2. polčas: Teplan - Rusnák, Leitner, Mensah, Owusu (60. Sluka) - Gidi, Mráz, Gomola - Lamptey, Jibril, Bari.

HLASY PO ZÁPASE

JAROSLAV HYNEK, TRÉNER MŠK ŽILINA "Na začiatku prípravy sme nemohli dostať lepšieho súpera, akým je Podbrezová. Práve oni nám ukázali, ako sa má hrať s loptou na kopačkách, ako byť kompaktnejší a presnejší. Bola to výborná skúška, aby sme zistili, ktorí hráči dokážu v situáciách reagovať rýchlo a dobre. Na druhú stranu, postupne sa nám darilo hrať v prechodovej fáze kolmejšie, no stále to bolo od nás veľmi ťahové, z čoho sme stratili veľa lôpt. Navyše, vo finálnej fáze sme boli dosť nepresní, hoci sme dali tri góly, tak sme mali viac sľubných šancí. Pri inkasovaných góloch sa ukázala zohratosť Podbrezovej, kedy boli presnejší či rýchlejší ako my. Na tom budeme určite ešte pracovať. Z toho, čo som dnes videl, musím povedať, že musíme viac zapracovať na nastavení v ofenzíve, na podpore útoku od stredopoliarov a na hre medzi jednotlivými zónami. Pre mňa to dnes bolo najmä o tom, aby sme získali materiál o jednotlivých hráčoch, ako reagujú na konkrétne situácie. Chyby sú pre nás teraz pozitívom, lebo na nich môžeme pracovať. V pondelok sa nám vrátia reprezentanti, verím, že sa dokážu rýchlo adaptovať na systém, a my tak budeme môcť plynulo pokračovať v zlepšovaní sa."

TAOFIQ JIBRIL, ÚTOČNÍK MŠK ŽILINA "Pre nás to bol dnes v prvom rade prípravný duel, aby sme sa čo najlepšie dostali postupne do tempa pred začiatkom ligy. Myslím si, že všetci na ihrisku sa dnes snažili ukázať v čo najlepšom svetle, no bolo vidno, že sme sa najmä iba zohrávali. Verím, že postupom času si všetko viac sadne a aj výkony či výsledky budú už len lepšie a lepšie. Pre mňa je výborné, že sa mi hneď v úvode prípravy podarilo dvakrát skórovať. Som rád, keď gólmi môžem pomôcť celému družstvu, ale zároveň aj sám sebe. Chcem dokázať, že na to mám. Do ďalších duelov sa musíme zlepšiť najmä v defenzíve a vyvarovať sa chybám ako dnes. Musíme byť kompaktní, veriť si navzájom a potom to príde. Myslím si, že to v tejto sezóne môžeme dotiahnuť ďaleko."


Súvisiaci článok
Gono: Zápasy so Sigmou a Baníkom nám ukážu, na čom sme
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť