Štvrtok 25. 04. 2024 16:25:18 | Meniny má Marek

Gono: Zápasy so Sigmou a Baníkom nám ukážu, na čom sme

Šošoni od začiatku týždňa zarezávajú pod vedením nového trénera Jaroslava Hynka. O tom, ako vníma jeho metódy práce, sa klubový web zhováral so stredopoliarom žlto-zelených Miroslavom Gonom. Rozlúčku so žlto-zeleným dresom absolvoval rodák z Višňového, dlhoročný kapitán Jakub Paur. FOTO: MŠK Žilina

Michal Filek|15. jún 2022|08:36:21


Súvisiaci článok
V Žiline skončili Paur a Jánošík
Čítajte viac >

"Verím tomu, že to bude pre náš tím pozitívna zmena. Počul som, že pracoval s mládežou a mladými hráčmi, čo by mu mohlo u nás sedieť. Na prvý pohľad mi príde pán tréner ako sympaťák, zároveň pedant a pracant. Už počas prvých dní do nás vštepuje rôzne nové a inovatívne veci, takže z tohto pohľadu u mňa prevládajú zatiaľ pozitívne pocity," prezradil mladý kreatívny záložník.

Gono opísal tiež prvé dni prípravy pod vedením nového kouča.

"Klasicky sme v prvý deň prípravy absolvovali úvodný herný tréning a na druhý deň to boli najmä bežecké testy. Vedeli sme však, do čoho ideme, nebola to novinka. Hoci to nebolo príjemné, museli sme to znova absolvovať a odraziť sa od toho ďalej."

safe_image.jpg

V príprave absolvujú Žilinčania štyri prípravné zápasy. Najskôr proti Podbrezovej, už tento týždeň. Nasledovať bude Karviná, ktorá v Česku vypadla do druhej ligy, ale má ambíciu na návrat. No a potom Moravská topka, Sigma Olomouc a Baník Ostrava. Určite to budú zápasy, ktoré ich preveria a ukážu, na čo v skutočnosti mladý tím má.

"Všeobecne som veľmi zvedaví, ako zvládneme konfrontáciu s kvalitnými českými súpermi ako Sigma Olomouc a Baník Ostrava. Budú to pre nás dobré medzinárodné previerky, ktoré nás môžu v príprave správne otestovať, na čom sme," súhlasí aj Miroslav Gono.

Bye, bye milý Kubo!

Začiatok prípravy sa niesol aj v znamení rozlúčky s kapitánom Jakubom Paurom. Kubo pod Dubeň prišiel pred 15 rokmi do kategórie U12. V Žlto-zelenom drese odohral za A-tím 185 zápasov. Od kabín dostal pri rozlúčke podpísaný dres.

Aké budú Paurove ďalšie futbalové kroky? Hovorí sa o záujem Spartaka Trnava. Tak sa nechajme prekvapiť.

Pred svojim návratom pod Dubeň Kubo obliekal aj dres trenčianskeho AS.


Súvisiaci článok
Šošoni v príprave zväčša proti tímom spoza rieky Moravy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť