Štvrtok 18. 04. 2024 05:56:05 | Meniny má Valér

Žilinskí stredoškoláci sa na vlastnej koži presvedčili, aké je to stáť pred súdom

Študenti II. BP triedy Strednej odbornej školy dopravnej v Žiline navštívili súdny proces, ktorého témou bolo odcudzenie majetku inou osobou. Foto: ilustračné / LEANDRO AGUILAR na Pixabay.com

Juliana Krčulová|18. jún 2022|08:07:33


Súvisiaci článok
Vodič Tatry zrazil šesťdesiatosemročnú chodkyňu na priechode pre chodcov
Čítajte viac >

Druháci na Strednej odbornej škole dopravnej v Žiline majú vo svojom rozvrhu zahrnutý aj predmet právna náuka. Podľa slov zástupkyne Juliány Duháčkovej, informácie o fungovaní právneho systému žiakov veľmi zaujali, preto sa rozhodli, že trieda II. BP sa pôjde spoločne pozrieť na riešenie prípadu porušenia zákona v praxi.

1.png Foto: Stredná odborná škola dopravná

„V utorok 14. júna 2022 sme sa stretli pred Okresným súdom v Žiline. Hlavnou témou nami navštíveného súdneho sporu bolo odcudzenie majetku inou osobou. Pojednávanie bolo veľmi záživné a poučné. Prinieslo nám to veľa zaujímavých skúseností a nových poznatkov v oblasti predmetu právna náuka. Ďakujeme za ochotu aj pracovníkom Okresného súdu v Žiline, že nám umožnili zúčastniť sa v pozícii verejnosti na súdnom pojednávaní a vidieť riešenie tohto prípadu,“ poďakovala sa zástupkyňa SOŠ dopravná Žilina, Duháčková.


Súvisiaci článok
Žilinská gymnazistka zvíťazila na Majstrovstvách SR v šachu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť