Pondelok 25. 03. 2024 08:34:27 | Meniny má Marián

Žilinčania odštartovali prípravu, Hynek: "Veľmi dobrá voľba súperov"

Futbalisti MŠK Žilina odštartovali v pondelok letnú prípravu pod vedením nového trénera. Na lavičku prišiel Čech Jaroslav Hynek, jeho zverenci sa na ďalšiu sezónu budú chystať takmer mesiac v domácich podmienkach. V predchádzajúcom ročníku Fortuna ligy obsadil klub šiestu priečku a v semifinále play off o Európsku konferenčnú ligu nestačil na Trenčín. FOTO: MŠK Žilina

TASR|13. jún 2022|12:42:53


Súvisiaci článok
Šošonov povedie Jaroslav Hynek. Naposledy trénoval Duklu Praha
Čítajte viac >

V sobotných prípravných zápasoch sa Žilinčania postupne stretnú s nováčikom najvyššej slovenskej súťaže FK Železiarne Podbrezová (18. júna) a českými zástupcami MFK Karviná (25. júna), Sigma Olomouc (2. júla) a Baník Ostrava (9. júla). Hynek bude mať k dispozícii reprezentantov svojich krajín od 20. júna.

"Celkovo je to veľmi dobrá voľba súperov, rozdielnych štýlov a ambícií. So všetkými českými klubmi ma niečo spája - všade pôsobia tréneri alebo funkcionári, s ktorými sa poznám, priatelím a v dvoch som aj s radosťou pracoval. Teším sa na to. Myslím si, že až na Karvinú majú všetci vo svojich radoch reprezentantov, ktorí sa budú zapájať postupne. U nás ich je naozaj dostatok a vzhľadom k náročnému programu im určite predĺžime voľno a zindividualizujeme následný tréningový proces po príchode. Každý správny reprezentant však musí mať schopnosť sa čo najrýchlejšie začleniť a ukázať maximum. Skúsenosti s týmto sú tu veľké, preto si s tým poradíme, aby sme mali hráčov zdravých, ´nažhavených´ a pripravených," povedal český kouč na oficiálnej stránke žilinského klubu.

  **Program prípravných zápasov MŠK Žilina**

  - sobota 18. júna: FK Železiarne Podbrezová - MŠK Žilina (Podbrezová, 18.00)
  - sobota 25. júna: MŠK Žilina - MFK Karviná (Budatín, 11.00)
  - sobota 2. júla: Sigma Olomouc - MŠK Žilina (Slatinice, 16.00)
  - sobota 9. júla: Baník Ostrava - MŠK Žilina (Vista, 10.30)

Súvisiaci článok
V nominácii trénera Kentoša sú piati Žilinčania a traja Ružomberčania
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť