Streda 24. 04. 2024 17:02:00 | Meniny má Juraj

Majstrovstvá Slovenska v atletike priniesli dolnokubínskym atlétom tri medaily

Majstrovstvá Slovenskej republiky v atletike dorastu jednotlivcov, ktoré sa uskutočnili v sobotu 11. a v nedeľu 12. júna 2022 na Národnom atletickom štadióne v Banskej Bystrici, ako generálka na Európske olympijské hry mládeže, priniesla atlétom z TJ Orava Dolný Kubín tri medaily a ďalšie dve finálové umiestnenia. Foto: Mesto Dolný Kubín

Juliana Krčulová|13. jún 2022|11:59:45


Súvisiaci článok
Dolnokubínski plavci obhájili vlaňajšie druhé miesto na Majstrovstvách Slovenska v štafetách
Čítajte viac >

Na víkendových pretekoch sa predstavilo 352 pretekárov zo 62 klubov. „Vekom iba starší žiak Juraj Lešňovský súťažil v hode oštepom a v hode kladivom. Žiaľ, obe disciplíny časovo kolidovali, a tak po dvoch úvodných pokusoch v hode oštepom napriek postupu do finále ukončil súťaž výkonom 38,98 metra na piatom mieste. Všetko si vynahradil v hode kladivom. Najlepším tohoročným výkonom 42,02 metra obsadil druhé miesto a získal striebornú medailu,“ informoval predseda Telovýchovnej jednoty Orava, Jaroslav Lupák.

V súťaži kladivárok sa podľa jeho slov nedarilo Petre Škulcovej, ktorá vo finále obsadila piate miesto za výkon 36,16 metra. „Lepšie si počínali jej oddielové kolegyne. Lesia Baloghová v novom osobnom rekorde 42,48 metra si vybojovala striebornú medailu. Simona Smolková za výkon 43,40 metra získala zlato. Obe dolnokubínske pretekárky si priamo na mieste prevzali reprezentačnú pozvánku od šéftrénera mládeže Slovenského atletického zväzu Milana Laurinčíka na medzištátne stretnutie atlétov Slovinska, Česka, Maďarska a Slovenska,“ doplnil Lupák, ktorý sa všetkým atlétom poďakoval za predvedené výkony, dobrú reprezentáciu TJ Orava a mesta Dolný Kubín.


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Guliarka Simona Smolková (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť