Štvrtok 25. 04. 2024 00:20:09 | Meniny má Marek

Dolnokubínski plavci obhájili vlaňajšie druhé miesto na Majstrovstvách Slovenska v štafetách

Triatlonový festival v Senci na Slnečných jazerách aj tento rok počas posledného májového víkendu hostil všetkých priaznivcov tohto športu. Spoločne sa tu stretlo 577 pretekárov a účasť na tomto prestížnom podujatí si nenechali ujsť ani dolnokubínski plavci z Mestského plaveckého klubu Dolný Kubín. Foto: Mestský plavecký klub Dolný Kubín

Juliana Krčulová|10. jún 2022|08:58:19


Súvisiaci článok
Dolnokubínski plavci si zo Žiliny odniesli tri najcennejšie medaily
Čítajte viac >

Mestský plavecký klub Dolný Kubín na tohtoročnom Triatlonovom festivale spoločne reprezentovalo šesť členov. „Prvý deň festivalu, sobota, patrila najmladším pretekárom a v poobedných hodinách sa konali Majstrovstvá Slovenska v štafete. Tak ako aj minulý rok – MPK DK zostavil žiacku štafetu v zložení Bibiana Snováková, Linda Urbanová a Tomáš Grznár. Bibina úloha bola rozbehnúť štafetu v čo najrýchlejšom tempe, nakoľko pretekala s chlapcami, podarilo sa jej to úspešne a Tomášovi odovzdala výbornú druhú pozíciu, ktorú nakoniec potvrdila aj Linda. Spoločnými silami sa im tak podarilo obhájiť druhé miesto z minulého roka a do Dolného Kubína priviezli striebornú medailu z Majstrovstiev Slovenska v štafetách,“ informoval o obhájení titulu Mestský plavecký klub Dolný Kubín.

Nasledujúci deň dolnokubínski plavci pretekali už každý sám za seba v kategórii starší žiaci v objemoch 350 metrov plávanie na otvorenej vode, desaťkilometrová cyklistická časť a dvojkilometrový beh. „Bibiana Snováková svojou výhrou potvrdila favoritku pretekov. Linda Urbanová síce bola druhá najrýchlejšia za svoj ročník, avšak v kategórii starší žiaci obsadila 6.miesto, Tomáš Grznár skončil, s 3 sekundovou stratou na bronz, na nepopulárnom 4. mieste. Michal Michalica v kategórii dorastencov neudržal plaveckú výhodu, z vody vybiehal na druhej pozícii, nakoniec však finišoval na 7. mieste. Igor Otepka vo svojej kategórii pridal bronzovú medailu, Jan Mičík z technický dôvodov preteky nedokončil,“ uviedol MPK DK.

Výsledky:

Starší žiaci – 350 metrov plávanie / desať kilometrov bicykel / dvojkilometrový beh:

  • Na 4. mieste Tomáš Grznár s časom 00:29:05.5,
  • Na 6. mieste Linda Urbanová s časom 00:31:33.0,
  • Na 1. mieste Bibiána Snováková s časom 00:30:08.7.

Štafety Žiaci MSR – 200 metrov plávanie / 3,3kilometra bicykel / 1 kilometer beh:

  • Na 2. mieste Snováková / Grznár/ Urbanová s časom 00:46:11.6

Dorastenci – 750 metrov plávanie / 20 kilometrov bicykel / 5 kilometrov beh:

  • Na 7.mieste Michal Michalica s časom 1:04:23.6

AgM 55 – 59 - 750 metrov plávanie / 20 kilometrov bicykel / 5 kilometrov beh šprint triatlon:

  • Na 3. mieste Igor Otepka s časom 01:10:58.8
Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť