Piatok 17. 05. 2024 00:19:31 | Meniny má Gizela, Aneta

Služobný pes žilinských príslušníkov finančnej správy vyňuchal v batožine cestujúceho drogy

Podľa dostupných informácií sa to stalo v čase, keď žilinskí príslušníci finančnej správy spolu s príslušníkmi oddelenia sprevádzania vlakov OŽP PPZ vykonávali kontrolu vo vlaku. Foto: Finančná správa

Juliana Krčulová|3. jún 2022|10:02:34


Súvisiaci článok
Žilinská finančná správa odhalila neregistrované pokladničné doklady
Čítajte viac >

Do plánovanej súčinnostnej kontrolnej akcie zameranej na kontrolu tovaru, dokladov a plnenie si zákonných povinností v železničnej doprave bol zaradený aj služobný pes vycvičený na vyhľadávanie alkoholu a omamných a psychotropných látok. „Brit spozornel pri batožine patriacej dvadsaťdeväťročnému mužovi, ktorý cestoval v rýchliku na trase Žilina smer Turčianske Teplice. Príslušníci finančnej správy v nej pri prehliadke našli zelenú sušenú rastlinu, ktorej presné zloženie bude vyhodnotené expertízou. Predpokladajú, že ide o marihuanu. Cestujúceho z Handlovej aj s tovarom odovzdali na ďalšie procesné úkony vyšetrovateľovi PZ,“ informuje portál Finančnej správy.

ShowImage.jpg

Od začiatku roka eviduje Colný úrad Žilina spolu deväť nálezov omamných a psychotropných látok, ktoré osoby nelegálne prepravovali v dopravných prostriedkoch alebo boli odoslané z tretích krajín v poštových zásielkach.


Súvisiaci článok
Ďalšia krádež! Neznámy páchateľ ukradol novú výsadbu rastlín v obci Gbeľany
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť