Štvrtok 25. 04. 2024 19:37:38 | Meniny má Marek

Študenti martinského gymnázia podporili humanitárnou zbierkou Dom charity svätého Krištofa

Študenti Gymnázia Jozefa Lettricha v Martine dnes spolu so svojou pedagogičkou odovzdali charitatívnej organizácii plné tašky vyzbieraných hygienických potrieb a drogérie. Dom charity svätého Krištofa v Martine sa teší záujmu mladých ľudí, ktorým pomoc sociálne odkázaným nie je vzdialená. Foto: Facebook / Dom charity sv. Krištofa v Martine

Juliana Krčulová|2. jún 2022|14:38:35


Súvisiaci článok
Deviataci zo základnej školy v Starej Bystrici postúpili do celoslovenského kola Biblickej olympiády (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

„Tešíme sa, že pomoc sociálne odkázaným nie je vzdialená ani našim mladým ľuďom. Dnes k nám prišli študenti Gymnázia Jozefa Lettricha z Martina aj s pani učiteľkou Kukovou a podarovali nášmu zariadeniu plné tašky vyzbieraných hygienických potrieb a drogérie. Veľká vďaka,“ napísal vo svojom príspevku Dom charity svätého Krištofa v Martine.

Pre martinských gymnazistov to nebola ich prvá charitatívna zbierka. „Školský parlament sa zapojil do prosociálneho projektu s témou Gymlet ľuďom. V rámci projektu sa študenti nášho parlamentu rozhodli pre ušľachtilú akciu s názvom Gymlet si váži seniorov. Zástupcovia jednotlivých tried mali za úlohu zapojiť celú triedu do zbierky a každý mohol dobrovoľne priniesť darčeky, ktoré sme neskôr venovali seniorom. A úspech bol naozaj obrovský!“ informovali gymnazisti na svojej internetovej stránke a dodali, že najčastejšie žiaci nosili krížovky, sudoku, knihy alebo drogériu. Do zbierky sa podľa ich slov zapojili aj pedagógovia ako súčasť podpory tohto projektu. V pondelok ráno 30. mája 2022 sa stretli zástupcovia školského parlamentu a koordinátorka Kristína Kůsová s riaditeľkou Centra sociálnych služieb na Ľadovni, kde klientom spoločne rozdali vyzbierané darčeky.


Súvisiaci článok
Žiaci a študenti absolvovali besedu v rámci protidrogovej prevencie s odsúdeným z ústavu Sučany (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť