Streda 08. 05. 2024 14:15:14 | Meniny má Ingrida

Žiaci a študenti absolvovali besedu v rámci protidrogovej prevencie s odsúdeným z ústavu Sučany (FOTOGALÉRIA)

Zámerom besedy bolo podľa Zboru väzenskej a justičnej stráže sprostredkovať žiakom skúsenosti s drogami a aj s tým spojenými následkami, ako je drogou negatívne ovplyvnené správanie a poškodenie zdravia, ale aj samotná strata slobody. Foto: Zbor väzenskej a justičnej stráže

Juliana Krčulová|2. jún 2022|10:05:43


Súvisiaci článok
100 stavieb Žiliny: Budova Ústavu na výkon väzby a výkonu trestu odňatia slobody (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Na základe dlhodobej spolupráce Zbor väzenskej a justičnej stráže v stredu 18. mája 2022 v sprievode pedagogičky úseku psychologických a pedagogických činností oddelenia výkonu trestu, zdravotnej sestry Úseku ochranných liečení a dobrovoľnej liečby drogových závislostí spolu s odsúdeným z tohto oddielu zorganizovali prednášku na Bilingválnom gymnáziu v Žiline. Vzhľadom na to, že škola nedisponuje veľkými priestormi, prednáška sa uskutočnila v priestoroch Krajskej knižnice v Žiline. Druhá prednáška v rovnakej personálnej zostave sa podľa dostupných informácií uskutočnila so žiakmi 8. a 9. ročníkov v priestoroch Základnej školy v Turanoch. Odsúdený v rámci týchto dvoch prednášok s protidrogovou tematikou vyrozprával žiakom svoj osobný úprimný príbeh.

75cab101-5242-45e3-bba9-c17fa3c4ee8c.jpg

2a20d60a-1527-44c4-bc38-ae4ce78b5f76.jpg

„Zámerom bolo sprostredkovať žiakom skúsenosti s drogami a aj s tým spojenými následkami, ako je drogou negatívne ovplyvnené správanie a poškodenie zdravia, ale aj samotná strata slobody. Po úspešnej realizácii, ktorá bola prínosom a motiváciou nielen pre prítomných žiakov a študentov, sme sa s vedením školy zhodli, že dúfame, že táto pekná tradícia bude mať trvanie,“ informoval Zbor väzenskej a justičnej stráže na svojej internetovej stránke a ďalej uviedol, že už čoskoro do ich priestorov zavítajú študentky z Bilingválneho gymnázia v Žiline zrealizovať pre odsúdené ženy tvorivé workshopy a študenti futsalový turnaj s mladistvými odsúdenými.

7cd28621-e423-4d14-b650-858ceddd84ae.jpg


Súvisiaci článok
V Žiline sa zrazil kamión s autom, na ceste je rozsypaná slnečnica
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť