Streda 24. 04. 2024 08:34:50 | Meniny má Juraj

Severná bašta Hradu Sklabiňa je po dvoch rokoch dobrovoľníckych prác oficiálne prístupná širokej verejnosti

Informovali sme vás, že od konca mesiaca máj je verejnosti prístupná nová hradná expozícia v obnovenej severnej bašte, pozostávajúca z troch miestností. Podľa slov správcu Hradu Sklabiňa, Michala Svateníka, sa po dvoch rokoch dobrovoľníckych prác a vďaka finančným príspevkom verejnosti podarilo krásne dielo. Foto: Facebook / Hrad Sklabiňa

Juliana Krčulová|2. jún 2022|09:02:14


Súvisiaci článok
Správca Hradu Sklabiňa, Michal Svateník: Dvanásť rokov ničnerobenia zanechalo na hrade desivé stopy. Snažíme sa ich odstrániť (FOTOGALÉRIA + ROZHOVOR)
Čítajte viac >

„Expozícia Memory 1944 približuje posledný historický moment - udalosti SNP a vypálenie hradu nacistami. Nielenže sa skončil 650-ročný život na hrade, ale o strechu nad hlavou prišiel aj dovtedajší kastelán Jozef Pekár, ktorému je venovaná aj dobovo zariadená spálňa a vstupná kuchyňa. Väčším skupinám, školským výletom a zájazdom odporúčame ohlásiť si termín návštevy s možnosťou komentovanej prehliadky celého hradu a oboch hradných expozícií. Tešíme sa na vás,“ informovali dobrovoľníci vo svojom príspevku na sociálnej sieti.


Súvisiaci článok
Verejnosť bude môcť navštíviť severnú baštu hradu Sklabiňa už koncom mesiaca máj
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť