Sobota 27. 04. 2024 22:13:09 | Meniny má Jaroslav

Liptáci otvorili sezónu v srdci regiónu (FOTOGALÉRIA)

Na koči, ktorý ťahali kone a v historických kostýmoch. Priamo v centre Liptovského Mikuláša otvorili letnú sezónu. Do pozornosti dali nový projekt Historický kompas, ktorý má oživiť centrum mesta a zároveň nesie silný odkaz z histórie. FOTO: Mesto Liptovský Mikuláš

D U|26. máj 2022|11:37:37


Súvisiaci článok
Ovčiarsku nedeľu na Liptove si užili nadšenci pastierstva a folklóru
Čítajte viac >

„História a tradícia liptovských miest a obcí je často v úzadí záujmu dovolenkárov, hoci majú čaro a sú atraktívne. Práve preto sa Liptáci rozhodli otvoriť letnú turistickú sezónu v historickom centre Liptovského Mikuláša, v meste medzi horami, ktoré má Liptov nielen v názve, ale je aj skutočným centrom turizmu celého regiónu. Navyše, teraz ožíva minulosťou, ktorú predstavuje nový moderný projekt Historický kompas,“ uviedlo mesto Liptovský Mikuláš.

IMG_0294.jpg

História Liptovského Mikuláša je bohatá a dozvedieť sa o nej čo najviac, môže byť zaujímavé. A je to veľmi jednoduché. Umožní vám to prechádzka mestom. „Ide o atraktívnu prechádzkovú trasu cez naše mesto, ktorá návštevníkom pripomína dôležité momenty nielen z minulosti Liptovského Mikuláša, ale aj celého Slovenska. V spoznávaní návštevníkom pomáhajú smartfóny, ktorými si načítavajú QR kódy umiestnené na historických budovách. Následne si môžu dokonca vypočuť veľmi autentické audio nahrávky, ktoré sa na tieto miesta a udalosti viažu. Historický kompas v centre Liptovského Mikuláša pripomenie, že práve tu v štyridsiatych rokoch 19. storočia založili Štúrovci spolok Tatrín a spísali na našej evanjelickej fare Žiadosti slovenského národa. Takisto, že budova niekdajšieho jezuitského kláštora je v súčasnosti jedným z najmodernejších interaktívnych múzeí v krajine – ide o naše Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva,“ uviedol Ján Blcháč, predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV.

IMG_0295.jpg

Historickú prechádzku môžete začať na ktoromkoľvek mieste v centre mesta a spojiť ju aj s dobrým jedlom, či občerstvením na tunajších letných terasách. „Liptov treba zažiť. Chceme upriamiť pozornosť aj na naše centrá miest, ktoré sa tiež oplatí objavovať popri atraktívnych vodných parkoch, termálnych prameňoch, Liptovskej Mare, turistických chodníkoch, cykloturistických trasách či nádherných jaskyniach. Aj ony dotvárajú všetko to, prečo je Liptov právom považovaný za jeden z najatraktívnejších regiónov Slovenska,“ povedala Darina Bartková, výkonná riaditeľka Visit Liptov, Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV.

IMG_0296.jpg

IMG_0297.jpg

IMG_0298.jpg

IMG_0299.jpg

IMG_0300.jpg

IMG_0301.jpg

IMG_0302.jpg

IMG_0303.jpg

IMG_0304.jpg

IMG_0305.jpg

IMG_0306.jpg

IMG_0307.jpg


Súvisiaci článok
Na otváracom ceremoniáli Majstrovstiev Európy vo vodnom slalome ocenil mikulášsky primátor Jána Piačeka
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť