Štvrtok 18. 04. 2024 15:05:21 | Meniny má Valér

Poslanci žilinskej župy vyzvali vládu na urýchlené dobudovanie diaľnice na Kysuciach

Výzvu vláde SR na urýchlenie procesov a prípravy a dobudovania D3 a rekonštrukcie mostného objektu v Radoli predložil predseda komisie dopravy župného zastupiteľstva ŽSK Matej Fabšík. FOTO: Facebook Róbert Kašša

Michal Filek|23. máj 2022|15:54:21


Súvisiaci článok
Duel SP 21: Grapa vs. Fabšík. Kysucká diaľnica je hanbou pre celé Slovensko!
Čítajte viac >

Podporoval ho poslanecký klub Nezávislí poslanci II.

„Žilinská doprava kolabuje čoraz častejšie a výrazný podiel na tom má aj nedostatočná diaľničná infraštruktúra v našom regióne. Tým mám na mysli nielen dostavbu tunela Višňové, ale aj dobudovanie diaľničného úseku medzi Žilinou a Čadcou,“ napísal jeho člen Róbert Kašša.

„Žilinský samosprávny kraj vyzýva Vládu SR a príslušné ministerstvo, aby v snahe zabezpečenia mobility a hospodárskeho života v Žilinskom kraji, regióne Kysúc, čo najrýchlejšie pristúpili k plánovanej rekonštrukcii mostného objektu v Radoli, a tiež uskutočnili všetky potrebné kroky, ktoré zabezpečia obojsmernú premávku, a to aj v prípade neočakávaných, či havarijných situácií. Tiež aby podnikli všetky potrebné kroky k urýchlenému dobudovaniu chýbajúcich úsekov diaľnice európskeho koridoru D3 a eliminovali riziká ich financovania,“ naformuloval výzvu Matej Fabšík.


Súvisiaci článok
Kysucký úsek D3 je už rok v prevádzke. Ušetrí motoristom až 30 minút času
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť