Štvrtok 02. 05. 2024 12:49:47 | Meniny má Žigmund

Peky je krok od zostupu z Bundesligy. V pondelok musí Hertha vyhrať v Hamburgu

Peter Pekarík nastupoval v tejto sezóne pravidelne na pravej strane obrany Herthy Berlín. Jeho klub je však jednou nohou od zostupu do 2. Bundesligy. V baráži totiž doma prehral s Hamburgom 0:1. Peky hral celý zápas. FOTO: Facebook Hertha BSC

Michal Filek|20. máj 2022|14:14:42


Súvisiaci článok
Žilinčan Boženík je vraj blízko angažmánu v Slávii Praha
Čítajte viac >

Rodák z Dolného Hričova futbalovo vyrastal v MŠK Žilina, s ktorou získal v roku 2007 ligový titul. Najvyššiu súťaž si zahral aj v drese Dubnice. Najväčšie úspechy však žal po prestupe do Nemecka, kde získal s Wolfsburgom bundesligový titul. V roku 2011 bol na ročnom hosťovaní v Tureckom Kayserispore, odkiaľ zamieril do Berlína, dovtedy druholigovej Herthy BSC. No, zdá sa, že kruh sa uzavrie, a Peky sa ocitne na sklonku kariéry opäť v 2. Bundeslige.

Nemusí to však platiť. Odveta baráže je na programe v pondelok v Hamburgu. "Toto je len polčas. Nikdy sa nevzdávaj. Rozhodne sa v pondelok," uviedla Hertha na svojom oficiálnom Facebooku pod fotkou Petra Pekaríka.

pekyzmensena.jpg Reprezentant Pekarík nikdy neodmietol fanúšika so žiadosťou o spoločné foto.

Pekyho reprezentačná kariéra je veľmi bohatá. Za národný tím odohral už 109 zápasov, strelil 2 góly a zúčastnil sa na všetkých veľkých turnajoch, na ktorých Slovensko hralo – MS 2010, ME 2016 a ME 2020.


Súvisiaci článok
Žilinčania v TOP ligách: Škriniar proti Vavrovi, Pekarík proti Dudovi, Dúbravka prehral
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť