Piatok 26. 04. 2024 02:35:30 | Meniny má Jaroslava

Koľko má rokov, toľko má titulov Majsterky Európy a sveta. Barbora Bajčiová prepisuje históriu pretláčania rukou

Barbora Bajčiová zo Žaškova je najsilnejšou ženou sveta. Doma už má takmer 200 medailí a nové stále pribúdajú. 21 ročná Barbora Bajčiová je čerstvou Majsterkou Európy v pretláčaní pravou aj ľavou rukou. FOTO: Slovenská asociácia pretláčania rukou. Barbora na stupni víťazov.

D U|16. máj 2022|14:55:33


Súvisiaci článok
Z dedinského fitka k titulu majsterky sveta. Barbora Bajčiová prepisuje historické tabuľky pretláčania rukou
Čítajte viac >

Úspešná športovkyňa z oravskej obce Žaškov znova prepisuje históriu pretláčania rukou. Na Majstrovstvách Európy v rumunskej Bukurešti opäť potvrdila svoju vynikajúcu formu. „V Rumunsku dnes vyhrala titul Majsterky Európy aj na pravú ruku. Dnes už má toľko rokov, koľko titulov Majsterky Európy a Sveta. Je tak prvá športovkyňa, ktorá má v jednej disciplíne v jeden moment toľko titulov a získala ich v juniorskej aj seniorskej kategórii,“ napísala v sobotu na Facebook hrdá obec Žaškov.

Tešila sa aj Barbora, no to by nebola ona, keby nečakala ešte viac. „Pocity boli zmiešané. Moc som sa tešila že sa mi podarilo vyhrať, ale bola som aj trošku sklamaná. Čakala som trošku viac. Kvalitnejšiu kategóriu. Ale počuť hrať slovenskú hymnu, to prajem každému. Boli sme neskutočná partia, ktorá držala jeden za druhého. Skutočná rodina, za ktorú dám ruku do ohňa,“ opisuje svoje pocity Barbora.

Po víťazstve hneď volala domov na Slovensko. „Tak ako prvým som volala rodičom, ktorí sledovali všetko on-line. Potom som písala trénerom, ktorí sa tak isto tešili a gratulovali. A potom mi písali všetci kamaráti, kolegovia, spolužiaci.“

foto archív Barbora Bajčiová.jpg FOTO: Archív Barbora Bajčiová

Po krátkom oddychu v rodnom Žaškove ju čaká tvrdá príprava na ďalšie súťaže. „Verím že letné súťaže budú bez zbytočných obmedzení, či už ohľadom Covidu, alebo vojny. V pláne mám súťaž v Chorvátsku, v Čechách a na Slovensku. Začiatkom októbra nás čakajú majstrovstvá sveta v Tureckej Antalyi, na ktoré sa teším, pretože Turci vedia pekne organizovať súťaže. Tu budem mať asi najťažšiu obhajobu,“ opisuje svoje plány šikovná športovkyňa.

zdroj Slovenská asociácia pretláčania rukou (002).jpg FOTO: Slovenská asociácia pretláčania rukou

Na tohtoročné Majstrovstvá Európy do Bukurešti vycestovalo aj 22 juniorov. Slovensko výborne reprezentovali a priniesli 19 cenných kovov. Najväčším prekvapením šampionátu bol 17-ročný Jakub Kozák, ktorý sa stal Majstrom Európy v kategórii U18 do 75kg. „Je to niečo neopísateľné, neskutočne skvelý pocit. Najväčšou oporou je mi rodina a klubový tréner Peter Kasan spolu s Barborou Bajčiovou, s ktorými od začiatku trénujem a taktiež Miroslav Pavčo, ktorý ma k tomuto športu priviedol. Najbližší cieľ sú majstrovstvá sveta na, ktoré sa pokúsim čo najlepšie pripraviť a verím že ukážem najlepšiu formu,“ uviedol Jakub Kozák.

foto Slovenská asociácia pretláčania rukou.jpg FOTO: Slovenská asociácia pretláčania rukou

Viac o úspechoch našich reprezentantov sa dočítate na webe Slovenskej asociácie pretláčania rukou.


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Akordeonista a futbalista Marek Holínec (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť