Sobota 20. 04. 2024 02:37:17 | Meniny má Marcel

Súkromná základná umelecká škola Ul. A. Stodolu oslavuje okrúhle jubileum

„Šťastný je žiak, ktorý sa dostane do rúk dobrého učiteľa,“ to je motto Súkromnej základnej umeleckej školy (SZUŠ) v Martine. Z jej lavíc vyšli stovky úspešných absolventov. SZUŠ Ul. A. Stodolu v Martine oslavuje 15. výročie svojho pôsobenia. FOTO: Mesto Martin

D U|14. máj 2022|16:11:38


Súvisiaci článok
Mladí hudobníci prekvapili ľudí v žilinskom Auparku
Čítajte viac >

„Súkromná základná umelecká škola Ul. A. Stodolu bola zaradená do siete škôl Slovenskej republiky v roku 2006. Vo svojom nápaditom logu má kvietok margaréty a motýľa, ako symbol poznania, múdrosti a hľadania. Práve tieto zložky potrebuje každá dobrá škola k výchove a vzdelávaniu svojich žiakov. Žiaci, študenti i absolventi školy im robia radosť, úspešne reprezentujú školu v súťažiach a prezentáciách v rámci mesta,“ uviedla Jana Kopecká, hovorkyňa mesta Martin.

Škola má sídlo na martinskom sídlisku Záturčie. „Aj v prostredí mestského sídliska sa tak poskytol priestor vytvoriť dôstojný stánok pre umelecko-estetické vzdelávanie našich detí, ktoré majú o tento typ vzdelávania veľký záujem,“ píše sa na webovej stránke školy.

Pri príležitosti svojho 15. výročia pripravila škola slávnostný otvárací koncert, ktorý bol spojený s krstom Bulletinu, odmeňovaním najúspešnejších žiakov a študentov školy a premietnutím filmu o práci a výsledkoch školy.

Na slávnostnom otváracom koncerte sa okrem zriadovateľky školy Akexandry Pilkovej, riaditeľky Libuši Turicovej, pedagógov a žiakov školy, zúčastnilo aj vedenie mesta Martin. „Som rád, že v Martine máme umeleckú školu, ktorá svojim profesionálnym prístupom vytvára žiakom priestor pre tvorivosť, kreativitu a vedie deti k umeleckému a kultúrnemu rastu. Prajem škole, aby v ďalších rokoch vychovala čo najviac talentovaných absolventov, ktorí budú ďalej pokračovať v štúdiu na umeleckých školách“, povedal primátor mesta Martin Ján Danko.

SZUŠ práce svojich žiakov pravidelne vystavuje vo svojej školskej ateliérovej „Galérii“, no svoje dielo už predstavili napríklad aj v Slovenskom národnom múzeu v Martine, v martinskom skanzene, či v budove Mestského úradu. Škola zbiera ocenenia v súťažiach doma i v zahraničí, a to vo výtvarnom, hudobnom aj dramatickom odbore.


Súvisiaci článok
Totálnu generálku organu z Brestovan vykonali v Žiline v réžii Mariána Mušku (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť