Streda 24. 04. 2024 21:05:23 | Meniny má Juraj

Tri malé káčatká uviazli na frekventovanej ceste. Ujali sa ich v Zázrivej

"Čaute kamošši, my tu teraz budeme u vás bývať," napísali záchranári zo Záchrannej stanice pre zranené živočíchy v Zázrivej. Práve u nich mláďatká našli svoj nový dočasný domov. FOTO: Záchranná stanica pre zranené živočíchy v Zázrivej

D U|13. máj 2022|11:55:57


Súvisiaci článok
Orlicu, ktorú zachránili v Zázrivej, už vypustili do prírody
Čítajte viac >

Mali obrovské šťastie. Kačka so svojimi mláďatami prechádzali cez frekventovanú cestu. Väčšina z nich prejsť na druhú stranu stihla, no tri káčatá medzi autami zostali uviaznuté. „Pomedzi kamióny zachránené tri káčatká na hlavnej ceste v Dolnom Kubíne. Mama kačka s ostatnou partičkou detísk o chlp prekĺzla cez cestu do potoka a zmizla,“ uvádza Záchranná stanica pre zranené živočíchy. Tri mláďatá si všimli ľudia, zobrali ich a odovzdali záchranárom v Zázrivej.

Záchranná stanica v Zázrivej zachraňuje zranené a choré zvieratá a opustené mláďatá. Zaoberajú sa ich liečením, rehabilitáciou a prípravou na vypúšťanie vyliečených živočíchov do prírody. V prevádzke je od roku 2001 a doteraz zachránili stovky zvierat. Najčastejšie ich pomoc potrebovali orol skalný, myšiak lesný a sokol myšiar. Vrátiť do prírody sa im darí približne polovicu z prijatých zvierat.


Súvisiaci článok
Medveď napadol ďalšieho horára, zvýšte opatrnosť, varuje správa Lesov Slovenskej republiky
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť