Štvrtok 28. 03. 2024 08:15:49 | Meniny má Soňa

V Strečne vznikne nová cyklotrasa, rekonštrukciou prejde aj lávka pre peších a cyklistov

V priebehu mesiaca máj, by sa podľa hovorkyne Žilinského samosprávneho kraja, Evy Lacovej, malo začať s výstavbou Vážskej cyklotrasy v obci Strečno v dĺžke 2,2 kilometra. Rekonštrukcie sa podľa jej slov dočká aj lávka pre peších a cyklistov ponad rieku Váh. Foto: Žilinský samosprávny kraj

Juliana Krčulová|5. máj 2022|10:29:36


Súvisiaci článok
Ohavné! Na ukrajinské vlajky pod Strečnom niekto nastriekal symbol ruskej agresie
Čítajte viac >

Podľa zistených informácií bude v krátkej dobe odovzdané stavenisko v katastrálnom úrade obce Strečno, kde dôjde k vybudovaniu Vážskej cyklotrasy v dĺžke 2,2 kilometra. Názov stavby je Cyklotrasa Hrad Budatín – Hrad Strečno. „Cyklotrasa vznikne v rámci projektu s názvom Zvýšení přístupnosti a bezpečnosti ke kulturním památkám v česko-slovenském pohraničí. Projekt realizuje Žilinský samosprávny kraj na základe Zmluvy o poskytnutí nenávratného finančného príspevku v rámci operačného programu cezhraničnej spolupráce SR/ČR 2014 – 2020,“ upresnila hovorkyňa ŽSK, Eva Lacová.

V rámci projektu, ktorý ŽSK realizuje v spolupráci s obcou Strečno, dôjde aj k rekonštrukcii lávky pre peších a cyklistov zo Strečna do Nezbudskej Lúčky ponad rieku Váh. Obec Strečno realizuje v danej záležitosti verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby. „Veľmi ma teší, že projekt česko-slovenskej spolupráce prináša výsledky. Realizácia cyklotrasy je pozitívnym krokom pre župu z hľadiska posilnenia mobility. S tým súvisí aj podpora a rozvoj turizmu, športu a kultúrneho vyžitia, pre všetkých občanov a návštevníkov nášho kraja,“ uviedla Erika Jurinová, županka Žilinského samosprávneho kraja.

32845657_281613792377048_8528648806005211136_n.jpg Foto: Facebook / Zvesti Žilinského Kraja

Lokalita Strečna ponúka veľa lákadiel a je vyhľadávaným miestom prakticky celoročne. Či už ide o Hrad Strečno, alebo ponímanie Nezbudskej Lúčky – Strečno ako východiskového bodu pre cyklodopravu, cykloturistiku aj pešiu turistiku. „Okrem Hradu Strečno patrí medzi obľúbené turistické miesta aj Starý Hrad a Chata pod Suchým, odkiaľ sa dá pokračovať ďalej po hrebeni Krivánskej Malej Fatry. Rovnakou pýchou sú aj jedinečné plte na Váhu. Predpoklad ukončenia stavebných prác spomínanej cyklotrasy je október 2022,“ dodala Lacová a ďalej spomenula, že zhotoviteľom stavby je Metrostav DS, a.s. a cena stavebných prác sa v zmysle Zmluvy o dielo vyšplhá na sumu 266 319,07 eur s DPH.


Súvisiaci článok
Ukrajinskú vlajku na bilbordy umiestnil majiteľ reklamky. Poškodili ich na celom Slovensku. Besarab: „Vandal nemá v poriadku psychiku“
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť