Štvrtok 25. 04. 2024 09:15:13 | Meniny má Marek

ÚVN v Ružomberku zrušila zákaz návštev, pri hospitalizácii už netreba test

Ústredná vojenská nemocnica (ÚVN) v Ružomberku zrušila zákaz návštev. V prípade hospitalizácie pacienta už nie je potrebný negatívny výsledok PCR testu na ochorenie COVID-19. Vedenie nemocnice o tom v utorok informovalo na sociálnej sieti. ILUSTRAČNÉ FOTO: Facebook / Žijem v Ružomberku

TASR|4. máj 2022|07:47:45


Súvisiaci článok
Klinika vnútorného lekárstva nemocnice v Ružomberku dostala vybavenie za 80 000 eur
Čítajte viac >

Zákaz návštev v ÚVN zrušili s účinnosťou od pondelka 2. mája. Počet návštevníkov u jedného pacienta v daný čas sú maximálne štyri osoby. Ako uvádza nemocnica, vstup je možný len s prekrytými hornými dýchacími cestami. Použitie respirátora je nutné počas celého pobytu v nemocnici, zároveň je zakázaný pohyb po ostatných priestoroch zdravotníckeho zariadenia. Do nemocnice nesmú vstupovať ľudia s klinickými príznakmi respiračného ochorenia alebo s pozitívnou epidemiologickou anamnézou.

Od nedele 8. mája až do odvolania ÚVN ruší činnosť mobilného odberového miesta v budove bývalej polikliniky. Ruší sa aj PCR testovanie pre samoplatcov. "V prípade potreby objednania sa na PCR testovanie po 8. máji sa odporúča urobiť ho cez stránku korona.gov.sk," dodalo vedenie nemocnice.

V prípade hospitalizácie pacienta už síce nie je potrebný negatívny výsledok PCR testu, no lekár ho môže od pacienta vyžadovať na základe klinických príznakov ochorenia a pozitívnej epidemiologickej anamnézy. Test však urobia pacientovi priamo na klinike, kde bude hospitalizovaný.


Súvisiaci článok
Primár: „Pacient, ktorý sa u nás zdrží najkratšie, je zvyčajne ten, čo zomrie“
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť