Sobota 04. 05. 2024 23:05:39 | Meniny má Florián

Klinika vnútorného lekárstva nemocnice v Ružomberku dostala vybavenie za 80 000 eur

Klinika vnútorného lekárstva Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) v Ružomberku získala nové materiálno-technické vybavenie v hodnote vyše 80 000 eur. Novinky majú pomôcť zlepšiť poskytovanú zdravotnú starostlivosť o hospitalizovaných pacientov. Venovalo ich občianske združenie (OZ) Priatelia kliniky vnútorného lekárstva Ružomberok. FOTO: ÚVN v Ružomberku

TASR|13. apríl 2022|08:06:07

Súčasťou daru boli nové pacientske stolíky k lôžkam na klinike vnútorného lekárstva, dva resuscitačné stolíky pre jednotku intenzívnej starostlivosti či nové prístroje na meranie EKG a krvného tlaku. "Tiež prístroj, ktorý slúži na vyhodnocovanie zápalu dýchacích ciest pre pacientov s respiračnými problémami," priblížila hovorkyňa ÚVN Petra Dišková. Toto zariadenie bude podľa hovorkyne slúžiť pacientom na imuno-alergologickej ambulancii. Pre dialyzačné pracovisko zakúpilo OZ novú chladiacu vitrínu.

Predseda OZ Priatelia kliniky vnútorného lekárstva Antonín Hruboň zhodnotil, že v zdravotníctve v súčasnosti chýbajú finančné prostriedky. To bol podľa neho jeden z dôvodov ich založenia. "Môžeme si takto veľmi pomôcť. Vylepšuje sa prístrojové vybavenie v rámci kliniky, snažíme sa tunajšie prostredie poľudštiť pre pacientov. Peniaze idú do zmysluplných výdavkov. Profitujeme z toho my, nemocnica aj pacienti," zhodnotil.

Riaditeľ ÚVN Robert Rusnák pre TASR dodal, že združenie od roku 2017 venovalo nemocnici už vyše 400 000 eur.


Súvisiaci článok
Zamestnanci nemocnice pripravili štartovacie balíčky pre mamy v núdzi. Ako prvú obdarovali Dianu z Kyjeva
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť