Sobota 18. 05. 2024 03:25:28 | Meniny má Viola

S rastúcimi cenami pohonných hmôt porastú aj ceny kurzov na získanie vodičského oprávnenia

Od začiatku roku vnímame rapídne zvýšenie cien pohonných hmôt, cien za energie alebo zvýšenie cien servisných úkonov a náhradných dielov. Všetky spomínané faktory sa začínajú postupne odzrkadľovať aj na cene kurzu na získanie vodičského oprávnenia. Redakcia SP 21 sa o postupnom zdražovaní vodičáku a faktoroch, ktoré jeho sumu ovplyvňujú, rozprávala s tímom žilinskej Autoškoly.PRO. Foto: ilustračné / Element5 Digital na Pexels.com

Juliana Krčulová|25. apríl 2022|14:18:39

Ani tím žilinskej autoškoly.PRO, ktorý je zástancom inovatívneho a moderného systému výučby nových vodičov, sa nevyhol minuloročnému zdražovaniu cien kurzu na získanie vodičského oprávnenia. Naša redakcia oslovila žilinskú autoškolu s otázkou, či zdražela cena kurzu na získanie vodičského oprávnenia v ich autoškole v porovnaní s minulým rokom 2021. „Áno, oproti minulému roku ceny kurzov zdraželi. Môže za to napríklad nárast cien za energie alebo zvýšenie ceny servisných úkonov a náhradných dielov. Zvyšovali sa aj mzdy pre inštruktorov, jednoducho ceny sa zvyšujú vo všetkých smeroch a preto ani my nie sme výnimka,“ uviedol na našu otázku tím zo žilinskej autoškoly.

Snímka 2.JPG Foto: Autoškola.PRO

Suma kurzu pre získanie vodičského oprávnenia „B“ pre nevodiča sa v Žiline aktuálne pohybuje v priemere od 700 eur do 900 eur. Cena sa však odvíja aj od variantu, ktorý si nevodič vyberie. „Máme rôzne kurzy, ktorých obsah sa líši a je už teda na voľbe záujemcu, čo viac preferuje. Či radšej zvolí kurz „bez starostí“, kde má všetky poplatky uhradené aj doplnkové jazdy, alebo si vyberie lacnejší a poplatky bude doplácať,“ uviedol tím žilinskej autoškoly a našu otázku, či si v autoškole.PRO myslia, že ich cena kurzu na získanie vodičského oprávnenia je jednou z najnižších v Žiline, odpovedali: „Cena kurzov v našej autoškole je priemerná v Žiline. Ale čo táto cena u nás zaručuje? Nadštandardný prístup! Záujemcov privíta náš šikovný a usmievavý tím, ktorý im rád vysvetlí celý priebeh kurzu. Žiak začína teoretickou výučbou v moderných priestoroch v centre Žiliny, kde je samozrejmosťou aj občerstvenie. Skúsený a trpezlivý inštruktor ich bude naďalej sprevádzať výcvikom v najmodernejších prémiových vozidlách a odovzdá im svoje skúsenosti častokrát aj zábavnou formou,“ dodali s úsmevom pracovníci Autoškoly.PRO.

Snímka 3.JPG Foto: Autoškola.PRO

Ani napriek nepriaznivej situácii so zvyšovaním cien pohonných hmôt a energií, sa počet žiadajúcich o kurzy na získanie vodičského oprávnenia v žilinskej autoškole neznížil. „Kurzy otvárame každý mesiac, podľa záujmu priemerne jeden až dva kurzy. Na skúškach, ktoré sú niekoľkokrát v mesiaci, majú naši študenti veľmi dobrú úspešnosť, na čo sme aj hrdí,“ ozrejmil tím Autoškoly.PRO a na našu záverečnú otázku, či aj v ich autoškole vnímajú rast cien pohonných hmôt a plánujú ich preto odzrkadliť zvýšením cien kurzov, dodal: „Áno, rast cien PHM vnímame. Zatiaľ ich neodzrkadľujeme. No síce neradi, ale budeme musieť v blízkej dobe zdvihnúť ceny kurzov, čomu sa určite nevyhnú ani ostatné autoškoly,“ dodal tím žilinskej Autoškoly.PRO.

Snímka.JPG Foto: Autoškola.PRO


Súvisiaci článok
Chcete nové auto? Hrozí, že si naň počkáte
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť