Sobota 20. 04. 2024 05:18:36 | Meniny má Marcel

Nová politická strana Skúsme to inak predstavila martinských kandidátov do komunálnych volieb

Predstavili svoju stranu, aj prvých kandidátov. O post poslanca martinského mestského zastupiteľstva sa bude za stanu Skúsme to inak, v tohtoročných komunálnych voľbách, uchádzať 31 kandidátov. Presne toľko kresiel parlament v Martine má. Prví ôsmi kandidáti sa predstavili na tlačovej besede v Martine. FOTO A VIDEO: Facebook / Skúsme to inak Martina Jesenská. Veronika Gajdošová Ladňáková predsedníčka strany Skúsme to inak (za mikrofónom).

D U|21. apríl 2022|14:05:58

„Ak chcete dnes na Slovensku naozaj meniť veci k lepšiemu, neexistuje na to vhodnejší spôsob, ako prostredníctvom politickej strany, v ktorej sú združení šikovní ľudia,“ hovorí predsedníčka strany Veronika Gajdošová Ladňáková, ktorá kandiduje za mestskú časť Sever. Strana Skúsme to inak vznikla oživením strany s názvom Doprava, pri ktorej zrode stál expert na dopravu Ondrej Matej. Zástupcovia strany uprednostnili túto cestu pred legislatívne zložitým procesom vzniku novej malej strany, na úrovni regionálneho významu. „My si myslíme, že politická strana sa tak, ako dom, musí budovať od základov. Našou víziou je zmeniť mesto Martin. Základom sú regióny,“ dodáva predsedníčka strany.

Na to, že zmena je potrebná, upozornil na tlačovej besede aj súčasný poslanec. „Za stav nášho mesta sú zodpovední práve naši poslanci. A my sa môžeme rozhodnúť: buď sa budeme ďalej prizerať, ako naše mesto chátra, alebo sa rozhodneme v najbližších voľbách, že to skúsime inak,“ uviedol podpredseda strany Róbert Gajdoš, ktorý kandiduje za Záturčie.

Prví ôsmi kandidáti za Skúsme to inak sa predstavili v Martine.jpg Prví ôsmi kandidáti za Skúsme to inak sa predstavili v Martine

Odborníčka na kultúru plánuje zapracovať na naplnení titulu mesta, ako Centra národnej kultúry Slovákov. Podľa jej slov v tomto smere Martin upadá. „Niečo sa asi deje zlé, keďže nevieme naplniť ten status Centra národnej kultúry. My sme skoro prišli o Scénickú žatvu, aj Národný cintorín,“ uviedla Martina Jesenská, kandidátka za Sever.

Ďalšími kandidátmi sú zakladateľka OZ Matka a dieťa Turca Marcela Balošáková, (Podháj - Stráne), bývalý profesionálny športovec Michal Franek (Ľadoveň, Tomčany, Jahodníky), lekár Juraj Marček (Stred), Vojtech Vnučák (Martin Košúty), ktorý sa venuje možnostiam sebestačnosti regiónu, aj bývalý futbalista Adam Žilák (Martin Priekopa).

Video z tlačovej besedy z 21. 4. 2022 nájdete na tomto odkaze.


Súvisiaci článok
Kandidátom strany SaS na primátora Martina je Michal Uherčík
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť