Piatok 03. 05. 2024 00:28:07 | Meniny má Galina, Timea

Medveď napadol dvoch ľudí na turistickom chodníku

Mali obrovské šťastie. Dvojicu turistov napadol priamo na turistickom chodníku medveď. Ženu pravdepodobne zachránilo to, že mu duchaprítomne podhodila svoj batoh a spolu s mužom sa im podarilo utiecť. Situácia sa však môže kedykoľvek zopakovať. Foto: Chata M. R. Štefánika

D U|20. apríl 2022|18:20:07

„Dnes všetkých chceme poprosiť, aby nešli na chatu. Medveď dostal odvahu a napadol dvoch ľudí. Neuteká, ale naháňa a len s veľkým šťastím sa nič nestalo,“ varovali v stredu na Facebooku chatári z Chaty M. R. Štefánika pod Ďumbierom.

Na výskyt medveďa upozornili aj pracovníci Národného parku Nízke Tatry. „Dôležitý oznam! Prosíme všetkých turistov, aby až do odvolania, nevyužívali turistický chodník z Trangošky na Chatu M.R. Štefánika. Medveď, ktorý sa tu vyskytuje, v dôsledku prikrmovania tak turistami, ako aj majiteľmi chát úplne stratil plachosť, takže môže predstavovať ohrozenie pre turistov,“ uviedol na Facebooku Národný park Nízke Tatry (NAPANT).

Situáciou sa už zaoberá Zásahový tím Štátnej ochrany prírody SR pre medveďa hnedého, v spolupráci so Správou NAPANTu. Vo štvrtok by mali zviera odchytiť.


Súvisiaci článok
"Je to výsmech!" hovorí Anna o odškodnom za smrť manžela, ktorého usmrtil medveď
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť