Utorok 30. 04. 2024 13:57:02 | Meniny má Anastázia

Štvornohým miláčikom venovali prvý sídliskový mural

Psí park na martinskom sídlisku Záturčie zdobí veľkoformátová maľba. Je vysoká takmer dva metre a široká necelých dvadsať metrov. Pestrý obraz púta pozornosť už z diaľky. FOTO: Street Art Academy

D U|19. apríl 2022|09:26:02

Dielo vytvoril Martin Hríb zo Street Art Academy, ktorý stojí aj za realizáciou jedinečných muralov v centre mesta Martin. Veľkoformátovú maľbu tentoraz venoval psíkom. „Bola realizovaná v priestoroch novovznikajúceho areálu Psieho parku v Záturčí. Na požiadavku poslancov z Mestskej časti Záturčie sme vytvorili pestrú tematickú maľbu, ktorej dominantou je nápis v prepojení s rôznymi plemenami psov. Farby majú pôsobiť živo a upútať aj mladých psičkárov. Sme radi, že si myšlienka vzniknutia psích parkov našla cestu aj na Martinské sídliská,“ uviedol Martin Hríb.

IMG_9041.jpg

IMG_9042.jpg

Venčisko na sídlisku Záturčie plánujú dobudovať v letných mesiacoch. Má znížiť napätie medzi psíčkarmi a nepsíčkarmi v tejto mestskej časti. Chovatelia budú mať na prechádzky so svojimi štvornohými miláčikmi špeciálne vytvorený priestor. „Nechceme, aby vodili psov tam, kde sa hrajú naše deti,“ hovorí mladá mamička zo Záturčia. „Len vyjdem z vchodu so synom, prejde pár krokov po tráve a už má na topánke hovno. Toto je tu dennodenne,“ hovorí Eva.

Budovanie venčiska vítajú aj psíčkari. „Platíme daň za psa a čo máme z toho? Môžem ísť so psom na lúku, ale už mám svoj vek a nevládzem ísť tak ďaleko,“ hovorí majiteľ psíka v dôchodkovom veku.

IMG_9039.jpg

IMG_9040.jpg

Oplotený psí park budujú za budovou základnej školy, blízko umelého futbalového trávnika, za workoutovým ihriskom „Projekt venčiska sme rozbehli za neustálych požiadaviek od obyvateľov. V spolupráci poslanci, hasiči a obyvatelia sme pozemok vyčistili niekoľkými brigádami, následne sme ho oplotili a zrekultivovali, na jar sa dosadí tráva a doplní mobiliár, lavičky, smetné nádoby na psie exkrementy, a rôzne herné prvky,“ uviedol Tomáš Zanovit, predseda výboru mestskej časti Záturčie. Investícia bude okolo 20 tisíc EUR.

IMG_9044.jpg


Súvisiaci článok
Poslanec Cáder chce v každej mestskej časti zriadiť park pre psov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť