Piatok 26. 04. 2024 08:02:10 | Meniny má Jaroslava

Netradičné miesta na výlet v žilinskom kraji

Ak túžite po výlete, ktorý by vám vyrazil dych a nemuseli by ste ísť ďaleko, môžete si vybrať tieto miesta. Nachádzajú sa v žilinskom kraji a rozhodne sú veľmi netradičné a unikátne. FOTO: Instagram / silvushik1

Michal Filek|17. apríl 2022|11:52:40

Slovenský orloj

Všetci dobre poznáme Pražský orloj. Ľudia sa na neho chodia dívať a kochať sa ním z celého sveta. Každý deň ho navštívia stovky turistov, ktorí niečo také ešte nevideli. Avšak, poznať by ste mali aj náš Slovenský orloj, ktorý sa nachádza v Starej Bystrici. Patrí medzi netradičnú zaujímavosť a vďaka svojej výške sa môže pýšiť titulom najväčšej drevenej sochy na Slovensku. Cesta k orloju je pomerne jednoduchá, stačí ak prídete do centra obce. Pokiaľ prídete autom, môžete zaparkovať na hlavnom námestí, avšak v týchto mesiacoch odporúčame prechádzku pešo a nie autom. Užijete si krásy okolia oveľa viac.

Socha Ježiša Krista Zdoj  instagram.commisulka_sk.jpg FOTO: Instagram / misulka

Socha Ježiša Krista alebo aj „Rio de Klin“

Plánujete dovolenku do Ria De Janeira? Predpripraviť sa môžete podobnou atrakciou, ktorá sa nachádza v obci Klin na Orave. Socha Ježiša Krista rozhodne stojí za návštevu (a za fotku), pretože svojou výškou 9,5 metra vás očarí. Taktiež nemôžeme zabudnúť na výhľady, ktoré sú počas pekného počasia neuveriteľné. Dovidíte na Oravskú priehradu, Námestovo, Vavrečku, Suchú Horu a aj Roháče. Na túto zaujímavú atrakciu sa dostanete tiež ľahko. Keď prídete do obce, zaparkujete na verejnom parkovisku a ďalej pokračujete pešo po Krížovej ceste. Do pár minút ste na mieste.

Rozprávkový les Zdroj  instagram.commonikaaa_l.jpeg FOTO: Instagram / monikaaa

Rozprávkový Les

Posledným tipom na výlet potešíme najmä deti. Rozprávkový Les, ktorý sa nachádza v Nezbudskej Lúčke, je ideálnou atrakciou pre milovníkov rozprávok. Počas prechádzky lesom budete mať možnosť vidieť tradičné príbehy, v ktorých vystupuje množstvo kladných postavičiek. Medzi tie najpopulárnejšie môžeme zaradiť 3 prasiatka, Kozliatka, Luskáčika, Kocúra v čižmách, Janka a Marienku alebo aj Pa a Pi. Keď budete mať šťastie a počasie bude slnečné, z areálu lesa je vidieť až na Hrad Strečno.

A cesta k tejto atrakcii už nemôže byť jednoduchšia. Autom sa dostanete až ku parkovisku, pri ktorom sa nachádza vstup do čarovného lesa. Odporúčame, aby ste sa na tento výlet vybrali zavčas rána. Neskôr hrozí riziko nezaparkovania.


Súvisiaci článok
TIP NA VÝLET: Zvonica U Marunov v Terchovej
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť