Streda 24. 04. 2024 09:27:04 | Meniny má Juraj

Most v Radoli neopravujú hoci už mali dávno začať. Sú dôvodom rastúca cena a finančné požiadavky zhotoviteľa?

Oprava Radoľského mostu mala začať už pred niekoľkými dňami. Práce však stále nezačali. Aký je dôvod? Ľudia na dolných Kysuciach sa obávajú, že v dohľadnej dobe ani nezačnú. Špekuľuje sa totiž aj o tom, že vysúťažený zhotoviteľ – Cestné stavby Liptovský Mikuláš, žiada o navýšenie ceny, s čím investor – Slovenská správa ciest, nesúhlasí. FOTO: Jozef Mozol

Michal Filek|14. apríl 2022|09:53:24

Spravodajský portá SP 21 sa snažil vypátrať skutočný dôvod. Slovenskej správe ciest sme poslali otázky už pred troma dňami. Doteraz nemáme odpoveď. Inforácie sme žiadali aj od Cestných stavieb Liptovský Mikuláš. Dnes si ich od nás vyžiadali e-mailom a sľúbili do večera odpovede. Ihneď, ako ich budeme mať k dispozícii, budeme čitateľov informovať.

Svoje stanovisko nám však promptne zaslal aspoň Anton Tkáčik, starosta Radole.

„Z pozície starostu obce som oficiálnou cestou nebol informovaný o žiadnych problémoch, na druhej strane mám k dispozícii viacero neoficiálnych informácií, ohľadom ktorých by som si želal, aby sa nepotvrdili.

Konanie dodávateľa považujem za neseriózne. Na prvej porade týkajúcej sa harmonogramu prác najprv uviedli prvý aprílový víkend ako termín začiatku prác, na ďalšej porade konanej 29. marca 2022 sa už vyhovárali na počasie, že musia odložiť začiatok prác o týždeň na druhý aprílový víkend. Dôvodom na odklad inštalácie vertikálneho dopravného značenia mala byť predpoveď počasia. Na uvedenej porade som namietal, že predpoveď 0,7 mm zrážok za celý víkend nemôže byť prekážkou pre postavenie niekoľko kusov dočasných dopravných značiek na stavenisko. Napriek jasnej deklarácii pripravenosti dodávateľ na stavenisko nenastúpil ani v odloženom termíne a neurobil tak ani k dnešnému dňu. Predpokladám, že SSC už koná a podá vám presnejšie informácie.“

zmensena.jpg Anton Tkáčik, starosta obce Radoľa.

Most mali začať stavať už v pondelok. Informovali sme vás o tom pred týždňom.

„Prvá fáza rekonštrukcie radoľského mosta začína od pondelka 11. apríla. Mostu bude zatiaľ prejazdný v oboch smerov,“ informoval občanov prostredníctvom svojho Facebooku Jozef Mozol, poradca ministra dopravy pre Kysuce.

Stále sa tak nedeje. Nové informácie zatiaľ občanom neposkytol ani Mozol. Je to dôvod na obavy?

Most je totiž v katastrofálnom stave. Anton Tkáčik minulý týždeň v rozhovore pre SP 21 uviedol, že ho už 60 rokov neopravovali.


Súvisiaci článok
V pondelok začnú rekonštruovať most do Radole. Zatiaľ bude prejazdný
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť