Streda 01. 05. 2024 10:50:42

Chovatelia pozor! V Trnovom a v Turí strieľajú mačky vzduchovkami (FOTOGALÉRIA)

V našom predchádzajúcom článku sme vás informovali o neznámej osobe, ktorá po martinskom sídlisku porozhadzovala otrávené špekáčiky. K obavám o svojich domácich miláčikov sa pripojili už aj obyvatelia prímestskej časti Žiliny, Trnové a obyvatelia Turia. Tí sa boja o svoje mačky, ktoré niekto začal strieľať vzduchovkou. Foto: ilustračné / WWW pixabay.com

Juliana Krčulová|8. apríl 2022|09:26:24

„Dobrý večer, chcem vás poprosiť o pomoc, stratil sa nám kocúrik, počúva na meno Sid, Sidečkin. Kastrovaný, zdržiaval sa väčšinou v blízkosti domu, konečná MHD. Pred mesiacom zmizla mačička Ofélia, tiež kastrovaná. Už neviem, čo si o tom myslieť,“ napísala do facebookovej skupiny prímestskej časti Trnové obyvateľka Renáta, ktorá svojím príspevkom spustila príval komentárov od ostatných Trnovčanov s podobnými skúsenosťami.

Renáta Brezňanová Orješková.jpg Foto: Facebook / skupina Trnové

„Pozdravujem človeka z horného konca, ktorý trávi mačičky. Dúfam, že vám to robí dobre,“ napísala nahnevaná Lucia vo svojom komentári a na otázku, či sa ich kocúr nemohol len stratiť, odpovedala: „Nie, sused prišiel doobeda povedať, že má nášho mŕtveho kocúrika na dvore.“

Obyvatelia prímestskej časti Žiliny sú zhrození zo správania neznámej osoby, ktorá v Trnovom pravdepodobne otrávila už niekoľko mačiek a kocúrov. Obyvateľka Gabriela na adresu neznámej osoby vo svojom komentári uviedla: „Človek, ktorý nemá rad zvieratá a dokáže takto zákerne ublížiť, nemá rad ani ľudí,“ napísala Trnovčanka Gabriela.

Podobný problém riešia aj obyvatelia obce Turie pri Žiline. „Komu zase na vŕšku vadia mačky,“ napísala obyvateľka obce Turie, Romana, ktorá však ku svojmu príspevku priložila aj fotografiu nájdeného broku zo vzduchovky.

Romana Rony Varinčiaková.jpg Foto: Facebook / skupina Turie

Na jej príspevok reagovala aj Jaroslava z Turia, s jej nedávnou skúsenosťou: „Aj u nás, na dolnom konci, ktosi strieľa po mačkách. Náš Murko dvakrát prežil, tretíkrát už nie,“ napísala Jaroslava.

Obyvatelia ako prímestskej časti Žiliny – Trnové, tak aj obyvatelia obce Turie, vyzývajú k obozretnosti všetkých majiteľov domácich miláčikov, aby si dávali väčší pozor na svojich štvornohých kamarátov.


Súvisiaci článok
Šofér v Povine narazil do oplotenia záhrady a ušiel
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť