Streda 15. 05. 2024 19:49:36 | Meniny má Žofia, Sofia

Šofér v Povine narazil do oplotenia záhrady a ušiel

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí štyridsaťdvaročný muž z obce Čierne, ktorému policajná hliadka namerala pri dychovej skúške pozitívny výsledok 1,67 promile vo vydychovanom vzduchu. Rovnakému obvineniu čelí aj tridsaťtriročný muž, ktorý v sobotu 2. apríla 2022 v obci Povina narazil pod vplyvom alkoholu do oplotenia záhrady a z miesta dopravnej nehody ušiel. Foto: ilustračné / Alexandr Podvalny na Pexels.com

Juliana Krčulová|8. apríl 2022|09:11:14

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí štyridsaťdvaročný muž z obce Čierne. Muž mal podľa informácií z polície v pondelok 4. apríla 2022 v ranných hodinách viesť po ceste II. triedy v obci Podvysoká osobné motorové vozidlo značky Škoda Octavia. „Policajnou hliadkou bol zastavený a kontrolovaný. Policajti vykonali následne u obvineného dychovú skúšku s pozitívnym výsledkom 0,8 mg/l alkoholu v dychu, čo po prepočte predstavuje 1,67 promile. Obvinenému mužovi bola obmedzená osobná sloboda a bol predvedený na policajný útvar za účelom vykonania potrebných úkonov,“ spresnila Janka Zlochová z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci.

Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ v Turzovke skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža.


Súvisiaci článok
Fitipaldi v Martine prekročil rýchlosť o 68 km/h
Čítajte viac >

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí aj tridsaťtriročný muž, ktorý mal v sobotu 2. apríla 2022 v popoludňajších hodinách viesť po ceste III. triedy v obci Povina osobné motorové vozidlo značky Ford Focus. „Následne z doposiaľ presne nezistených príčin vošiel na trávnatý okraj vozovky, kde narazil do oplotenia záhrady. Vodič na mieste dopravnej nehody nezotrval, ale pokračoval v jazde a v krátkom čase bol zastavený policajnou hliadkou,“ opísala vznik dopravnej nehody Zlochová.

Policajti podľa jej slov ďalej vykonali u obvineného dychovú skúšku s pozitívnym výsledkom 1,05 mg/l alkoholu v dychu, čo po prepočte predstavuje 2,19 promile. „Obvinenému mužovi bola obmedzená osobná sloboda a bol predvedený na policajný útvar za účelom vykonania potrebných úkonov, po čom bol prepustený a v súčasnosti je vyšetrovaný na slobode. V súvislosti s dopravnou nehodou vznikla predbežná škoda vo výške 1 500 eur,“ uzavrela Janka Zlochová.


Súvisiaci článok
Obyvatelia Rosiny a Višňového sú s jarnou údržbou ciest maximálne spokojní (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť