Žilinský klub Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a Hotelová akadémia Žilina vyhlásili ďalší ročník súťaže Žilinská gastronomická jeseň 2024. Tá sa uskutočnila vo štvrtok 24. októbra 2024 v priestoroch Hotelovej akadémie v Žiline.
Zdroj: hazilina.sk
Kategórie súťaže
V kategórii kuchár bolo podľa dostupných informácií hlavnou úlohou pripraviť dvojchodového menu, v kategórii cukrár to bola príprava tanierových dezertov a v kategórii pekár mali súťažiaci pripraviť domáci chlieb.
Žilinský samosprávny kraj na sociálnej sieti informoval, že na súťaži privítal talentovaných študentov z Prešova, Vysokých Tatier, Liptovského Mikuláša, Ružomberka, Čadce, Žiliny, Púchova, Prievidze, Krupiny, Zvolena, Lučenca, Banskej Bystrice, Piešťan, ale aj zo zahraničia, a to z Turecka a Českej republiky.
Zdroj: hazilina.sk
„Certifikovaná komisia na čele s predsedníčkou klubu cukrárov Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Jozefínou Zaukolcovou hodnotila originalitu, kreativitu, precíznosť, technologické postupy, hygienu, prezentáciu, no hlavne chuť pripravovaných výrobkov,“ doplnili zástupcovia kraja.
Výsledky súťaže
Víťazi v kategórii kuchár:
- 1.miesto - Viktória Orolinová, Stredná odborná škola hotelová Vysoká Tatry,
- 2.miesto - Sofia Vecchio, Hotelová akadémia Žilina,
- 3.miesto - Timotej Ryban, Hotelová akadémia Piešťany.
Víťazi v kategórii cukrár:
- 1.miesto - Katarína Kalníková, Terézia Šošková, Stredná odborná škola obchodu a služieb, Púchov,
- 2.miesto - Soňa Horníková, Hotelová akadémia Žilina,
- 3.miesto - Zuzana Kuracinová a Sofia Baďová, Spojená Škola Ružomberok.
Zdroj: hazilina.sk
Víťazi v kategórii pekár:
- 1.miesto - Lara Mia Belušová, Stredná odborná škola obchodu a služieb Prievidza,
- 2.miesto - Adam Janiš, Hotelová akadémia Piešťany,
- 3.miesto - Sofia Plevová, Hotelová akadémia Žilina.
Absolútnym víťazom sa stala študentka Viktória Orolinová zo Strednej odbornej školy hotelovej, Vysoké Tatry.
Zdroj: hazilina.sk
Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk
Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť