Pondelok 28. 10. 2024 17:03:24 | Meniny má Dobromila

Eva je žilinským talentom v bojových umeniach. Počas zahraničnej reprezentácie rozhodne ocení vašu pomoc

Mnohým fanúšikom bojových umení z oblasti Žiliny bude iste veľa napovedať meno Eva Erdélyiová. Ide o mladú a talentovanú športovkyňu, ktorej vlohy by mohli oceniť aj v zahraničí, no na tento účel bude potrebovať pomocnú ruku. Tú jej môžete podať aj vy.

Michal Szentivanyi|25. október 2024|19:00:01

Zdroj: Koláž Žilina SP21/donio.sk

Súvisiaci článok
Tomáš Bezdeda s manželkou Ivanou prekypujú dojatím. Druhý uzlíček šťastia prišiel na svet v žilinskej nemocnici
Čítajte viac >

Bojové umenie Evy Erdélyiovej a jej reprezentačnú cestu do zahraničia môžete podporiť na platforme Donio.sk, kde túto zbierku rozbehla jej sestra Adriána. „Evička sa už niekoľko rokov venuje MMA (Mixed Martial Arts) a vďaka svojmu odhodlaniu, tvrdému tréningu a obrovskej disciplíne sa kvalifikovala na majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia v Uzbekistane už v sobotu 2. novembra 2024," napísala Evina sestra Adriána Mahút Erdélyi.

9932a0cc-2501-40fb-91e9-905723dd056d_1600x1000.jpg Zdroj: donio.sk

Skúsená športovkyňa s úspechmi

Sestra Adriána tiež prízvukovala, že toto podujatie nie je Evinou prvou veľkou výzvou. „Z majstrovstiev sveta už Evička doniesla striebro v roku 2022 a z majstrovstiev Európy bronz v roku 2023. V roku 2024 sa jej podarilo získať zlato na majstrovstvách Európy. Teraz má pred sebou ďalší obrovský cieľ, aby dosiahla úspech aj na svetovej úrovni," zosumarizovala Adriána významné športové úspechy svojej sestry.

Rodina dodala, že príprava na takéto vrcholové podujatie je extrémne finančne náročná, čo je aj dôvodom usporiadania verejnej zbierky. Okrem výdavkov na stravu, osobných trénerov, samotné tréningy a sparingy, potrebujú pokryť aj poplatky za fitnes centrá, plavárne a regeneráciu, vrátane mentálneho kouča. „A keď už sme si mysleli, že všetko máme zabezpečené, prišla nečakaná komplikácia – usporiadatelia zmenili dátum finálových zápasov. To znamená, že Evička a jej tréner musia predĺžiť svoj pobyt v Uzbekistane a ešte aj urobiť zmeny v letenkách, na tieto náklady už žiaľ nemáme zdroje," vysvetlila Adriána Mahút Erdélyi.

32015351-e735-404f-a2c9-92a55b80f5e8.jpg Zdroj: donio.sk

„Ak by sa nepodarilo získať celú cieľovú sumu, financie budú použité prioritne na najnaliehavejšie výdavky, ako sú zmeny v letenkách a ubytovanie. Ak by sa podarilo získať viac, než sme plánovali, tieto prostriedky by boli investované do budúcich súťaží a Evičkinho ďalšieho tréningového programu," spresnila sestra Adriána.

„Ďakujeme za vašu ochotu a podporu v tejto náročnej, ale vzrušujúcej výzve. Každé euro a každý povzbudivý odkaz pre Evičku znamená pre nás veľa," dodala na záver rodina talentovanej Evy Erdélyiovej.

b8cd8759-c473-4b08-81c5-5fa8c50a19f9_1600x1000.jpg Zdroj: donio.sk

Evinej reprezentačnej a športovej ceste do Uzbekistanu môžete pomôcť cez tento odkaz.


Súvisiaci článok
V ankete neolympijských športov sa zaskvela aj študentka z Kysúc. Jej talent pre bikini fitnes je nespochybniteľný
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť