Streda 23. 10. 2024 18:27:10 | Meniny má Alojzia

Príde aj Martin na bielom koni: Ružomberok pripravuje čarovný lampiónový sprievod

Mesto Ružomberok sa už tradične chystá na obľúbený lampiónový sprievod, ktorý každoročne pritiahne stovky obyvateľov a návštevníkov. Toto podujatie sa uskutoční už v piatok 8. novembra podvečer, pričom atmosféru ozvláštnia desiatky farebných lampiónov, ktoré budú držať nadšení účastníci.

Juliana Krčulová|23. október 2024|16:00:08

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Mesto na Kysuciach vyhlasuje súťaž o najkrajšiu tekvičku. Zapojiť môžete aj vaše deti
Čítajte viac >

Užite si lampiónový sprievod v Ružomberku

Hlavným bodom programu je podľa slov hovorcu mesta, Vladimíra Miškovčíka, príchod svätého Martina, ktorý symbolicky vstúpi do mesta na bielom koni. „Postava svätého Martina predstavuje zimu a podľa ľudových tradícií je jeho príchod predzvesťou prvého snehu. Jazdec v historickom kostýme, predstavujúci tohto obľúbeného svätca, prinesie do sprievodu jedinečnú atmosféru a bude sa niesť ulicami v sprievode lampiónov,“ ozrejmil Miškovčík na webe ružomberskej radnice.

IMG_8555-900x1200.jpg Zdroj: ruzomberok.sk

Organizátori zabezpečili, aby si detskí účastníci z podujatia odniesli nielen vizuálny, ale aj gurmánsky zážitok. Počas sprievodu sa budú rozdávať tradičné medovníčky, ktoré k tomuto ročnému obdobiu neodmysliteľne patria.

„Vyvrcholením podujatia bude nezabudnuteľná ohňová show, ktorú predvedie občianske združenie Orientalico. Táto skupina talentovaných umelcov je známa svojimi efektnými vystúpeniami, ktoré kombinujú tanec, hudbu a manipuláciu s ohňom. Svetelné a ohnivé efekty na nočnej oblohe prinesú všetkým účastníkom neopakovateľný zážitok,“ priblížila radnica.

Lampiónový sprievod v Ružomberku je úžasnou príležitosťou pre rodiny, priateľov a komunity, aby sa spolu stretli a prežili čarovné chvíle. S príchodom svätého Martina, sladkými medovníčkami a ohňovou show bude večer nezabudnuteľný. Sprievodné aktivity budú prebiehať v Liptovskom múzeu a Mestskej knižnici, kde si návštevníci budú môcť vyrobiť vlastné lampióny.


Súvisiaci článok
Halloween v OC Mirage Žilina: Príďte si užiť deň plný strašidelných aktivít!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť