Streda 23. 10. 2024 18:20:45 | Meniny má Alojzia

Plavci z Dolného Kubína opäť zažiarili: Orava získala aj prestížny titul

Mestský plavecký klub Dolný Kubín organizoval 3. kolo Severoslovenskej ligy v plávaní. Za plavecký klub o detailoch súťaže informovala Zuzana Katreniaková prostredníctvom tlačovej správy.

Radka Kostánová|23. október 2024|15:00:02

Zdroj: Mestský plavecký klub Dolný Kubín

Súvisiaci článok
Vyvrcholenie triatlonovej sezóny. Plavci z Dolného Kubína opäť triumfovali, tentokrát na Vodnom diele Žilina
Čítajte viac >

Preteky odštartovali v sobotu 19. októbra 2024 a stretlo sa na nich 330 plavcov z 11 plaveckých klubov. Najviac pretekárov, až 70, pricestovalo z Martinského plaveckého klubu a vyplávali si najviac medailí.

Mestský plavecký klub Dolný Kubín reprezentovalo 34 pretekárov a svoj talent pretavili podľa slov Katreniakovej do 48 pódiových umiestnení. V celkovom hodnotení sa plavci z Dolného Kubína umiestnil na 2. mieste z celkového počtu 11-tich klubov.

„Z najmladších pretekárov sa najviac darilo Dimofanousovi Achilleasovi – všetkých svojich šesť štartov premenil na umiestnenia. Znakové disciplíny 50 metrov a 100 metrov na prvé umiestnenia, voľný spôsob 50 metrov, 100 metrov a 200 metrov a 50 metrov motýlik zaplával ako druhý najrýchlejší pretekár. Hanka Balková suverénne vyhrala 100 metrov voľný spôsob vo svojej vekovej kategórii,“ priblížila Katreniaková.

Mestský plavecký klub na Orave má aj najúspešnejšiu plavkyňu

Zuzana Katreniaková informovala aj o skvelom úspechu. Orava získala titul najúspešnejšieho plavca. Najlepšou sa stala nádejná pretekárka Eliška Šisková, ktorá každý svoj štart premenila na umiestnenie, pričom v piatich disciplínach nenašla premožiteľku a skončila na zlatej pozícii.

Jej rovesník Ondrík D`Angel vyplával taktiež výborné umiestnenia. Podľa dostupných informácií vyplával 50 metrov a 200 metrov voľný spôsob ako prvý, 100 metrov voľný spôsob na druhom mieste a pridal aj tri tretie miesta. Z pomedzi starších, jedenásťročných plavcov, dokázala najlepšiu výkonnosť Miriama Lešňovská. Na tomto podujatí si Miriama vyplávala tri tretie miesta v disciplínach 100 metrov a 200 metrov voľný spôsob a 50 metrov prsia.

„Celkovo Mestský plavecký klub Dolný Kubín vyplával spolu 12-krát prvé miesto, 12-krát druhé miesto, 24-krát tretie miesto, 12-krát štvrté miesto a 18-krát piate miesto,“ skonštatovala Katreniaková.


Súvisiaci článok
Triatlonový festival v Senci privítal plavcov z Oravy. Vzišli z nich majstri Slovenska
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť