Streda 23. 10. 2024 20:28:05 | Meniny má Alojzia

Vyvrcholenie triatlonovej sezóny. Plavci z Dolného Kubína opäť triumfovali, tentokrát na Vodnom diele Žilina

Plavecké preteky na Vodnom diele Žilina patria medzi tie najpríťažlivejšie. Z toho dôvodu na ňom nemohli chýbať ani účastníci z Mestského plaveckého klubu Dolný Kubín, ktorí sa predviedli vo svojej najlepšej forme. Triatlonový festival okrem toho na vrchole sezóny hostil najlepších pretekárov z celého Slovenska. Dolnokubínčania dosiahli na tri pódiové umiestnenia.

Michal Szentivanyi|27. august 2024|16:30:03

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Mestský plavecký klub Dolný Kubín

Súvisiaci článok
Triatlonový festival v Senci privítal plavcov z Oravy. Vzišli z nich majstri Slovenska
Čítajte viac >

Za plavecký klub z Dolného Kubína o detailoch pretekov informovala Zuzana Katreniaková. „Pretekári z Mestského plaveckého klubu sa na štart postavili 10-krát v individuálnych štartoch. Svoju tréningovú snahu úspešne pretavili na 3 pódiových umiestnení," uviedla Katreniaková.

Zlatý kov a titul Majstra Slovenska si svojím presvedčivým výkonom odniesla staršia žiačka Daniela Ondríková. „Do cieľa dobehla ako ôsma najrýchlejšia pretekárka spomedzi 43 štartujúcich a tak svoju celoročnú snahu pretavila v najcennejšie umiestnenie," doplnila Katreniaková.

Pretekára Patrika delili od titulu stotiny

Najúspešnejšie umiestnenie v rámci majstrovstiev Slovenska v kategórii Nádeje A dosiahol Patrik Halvoník. 4 stotiny ho delili od titulu aj napriek tomu Patrikove umiestnenie je výnimočné, keďže medzi rovesníkmi bol najrýchlejší. Patrik už teraz zaslúžene patrí medzi nádeje triatlonu. Jeho rovesník D'Angel Ondrík s minútovou stratou na víťaza získal úspešné siedme miesto z pomedzi 20 chlapcov. A Jakub Plešinský finišoval na trinástej priečke," spresnila Katreniaková.

dasdasd.jpg Zdroj: Koláž Žilina SP21/Mestský plavecký klub Dolný Kubín

Ani dievčatá v kategórii Nádeje A nesklamali. Sofia Masnicová cieľ preťala ako piata najrýchlejšia a Eliška Šišková s 15-stotinovým oneskorením ako šiesta. Obidve pretekárky však boli najrýchlejšie zo svojho ročníka. Nikola Dubovská vypretekala výborné siedme miesto a Natália Slosarčíková dobehla ako deviata z celkového počtu 29 dievčat. Na žilinskom triatlone mala svoju premiéru aj Stela Gallová, ktorá sa umiestnila na 19. mieste, taktiež v kategórii Nádeje A," informovala Katreniaková z plaveckého klubu Dolného Kubína.

Svoj úspech dosiahla aj Linda Urbanová, ktorá sa vo svojej kategórii predstavila v sobotu 24. augusta v rámci olympijského triatlonu – šprint triatlonu. „Svoju perfektnú formu predviedla aj na tomto podujatí, nakoľko nielenže ovládla svoju kategóriu ale bola aj najrýchlejšou ženou podujatia v absolútnom poradí. Zo 150 pretekárov dobehla na úžasnom 22. mieste. Titul majsterky Slovenska už Linda v tejto sezóne dosiahla – v Žiline si však potvrdila formu pred majstrovstvami mládeže v triatlone, ktorý ju čaká v nedeľu 8. septembra 2024 v Španielsku," uzavrela Katreniaková.


Súvisiaci článok
Plavci z Dolného Kubína opäť bodovali. Získali titul majstra a dva tituly vicemajstra Slovenska
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť