Streda 23. 10. 2024 20:16:13 | Meniny má Alojzia

Triatlonový festival v Senci privítal plavcov z Oravy. Vzišli z nich majstri Slovenska

Triatlonový festival v Senci na Slnečných jazerách patrí medzi najstaršie a zároveň aj najpopulárnejšie preteky v triatlone v rámci Slovenska. Z toho dôvodu na ňom nemohli chýbať ani plavci z Mestského plaveckého klubu Dolný Kubín, ktorí sa predviedli vo svojej najlepšej forme.

Radka Kostánová|31. máj 2024|17:00:08

Zdroj: Mestský plavecký klub Dolný Kubín

Súvisiaci článok
Plavci z Dolného Kubína opäť bodovali. Získali titul majstra a dva tituly vicemajstra Slovenska
Čítajte viac >

Triatlonový festival v Senci na Slnečných jazerách patrí medzi najpopulárnejšie preteky v triatlone v rámci Slovenska. Tento rok na ňom nechýbali ani plavci z Dolného Kubína. Uskutočnil sa počas víkendu od soboty 25. do nedele 26. mája 2024.

To, že je festival obľúbený, podčiarkla aj tohtoročná rekordná účasť pretekárov. Tento rok na Senci od pretekalo počas dvoch dní 706 triatlonistov. Zastúpenie mal aj Mestský plavecký klub Dolný Kubín, ktorý priviezol tri majsterské tituly v šprint triatlone, čím plavecký klub získal tretie miesto zo 14 klubov. Za plavecký klub o tom informovala Zuzana Katreniaková.

Najmladší pretekári nesklamali a oravskému klubu urobili dobré meno aj v Senci. Z podujatia si odniesli hodnotné umiestnenia, hoci ich vrchol sezóny ešte len čaká – Majstrovstvá Slovenska pre žiacke kategórie sa budú konať v auguste tohto roka.

plavci.jpg Zdroj: Mestský plavecký klub Dolný Kubín

„Kategóriu Nádeje A opätovne vyhral Patrik Halvonik, čím dokázal že patrí medzi skutočné nadeje tohto náročného športu, nakoľko v svojej kategórii patrí medzi mladších pretekárov. D'Angel Ondrík sa umiestnil na 5. mieste pričom od bronzovej priečky ho delilo 5 stotín. Spomedzi dievčat presvedčivý výkon predviedla Sofia Masnicová – síce bez pódiového umiestnenia ale ako štvrtá v kategórii ale ako prvá najrýchlejšia z rovesníčok. Nikola Dubovská svoju snahu pretavila na piate miesto z pomedzi 30 pretekárok a Natália Slorarčíková pridal umiestnenie v lepšej polovici tabuľky – 12. miesto,“ priblížila priebeh pretekov Katreniaková.

Staršiu žiačku Danielu Ondríkovú delilo 10 stotín od tretieho miesta, preto bola v cieli ako štvrtá najrýchlejšia.

Pomyselná čerešnička na torte

Podľa slov Katreniakovej boli čerešničkou na torte nedeľné majstrovstvá Slovenska v šprint triatlone.

„Tempo hneď na začiatku udala talentovaná Linda Urbanová, ktorá svojim súperkám nadelila minútu a 15 stotín a stala sa zaslúžene majsterkou Slovenska. V absolútnom poradí žien sa umiestnila na výbornom piatom mieste zo 65 pretekárok, čím potvrdila že právom patrí medzi reprezentantky Slovenskej Republiky,“ uviedla Katreniaková.

1716988692320.jpg Linda Urbanová na prvom mieste. Zdroj: Mestský plavecký klub Dolný Kubín

Následne prvé miesto a titul Majstra Slovenska vypretekal aj Ján Mičík vo svojej kategórii a takisto aj Igor Otepka. Igor ovládol svoju kategóriu a získal titul majstra Slovenska a zároveň svoj druhý tohtoročný titul v rámci triatlonovej únie.

1716988692348.jpg Ján Mičík na prvom mieste. Zdroj: Mestský plavecký klub Dolný Kubín

Gratulujeme!


Súvisiaci článok
Plavci z Dolného Kubína majú za sebou ďalší hornoturčiansky akvatlon. Dosiahli významné umiestnenia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť